Hyades – Abuse Your Illusions

Hyades – Abuse Your Illusions
Mausoleum, 2005

The Offspring heeft vroeger nogal wat procedures met Guns ‘n Roses gehad over een albumtitel. Omdat de band een grappige variatie op de Gnr klassieker Use your Illusions had; Use Your Confusion(als ik me niet vergis). Hier zag het nageslacht toch van af. Maar Axl Rose zijn ergernissen zijn nog niet voorbij want Hyades komt nu met Abuse Your Illusions.

De band speelt old school thrash, met een opnamekwaliteit die daarbij past. Alles klinkt erg rauw en vooral niet gelikt, zoals veel thrashbands uit de jaren 80 klonken. Wat de muziek betreft is de originaliteit ver te zoeken. Tankard vs Overkill. De zang doet denken aan Tankards Gerre, net als de gitaarrifjes lijken op die van de Duitse beermetal band. De opbouw en de melodische stukken lijken weer typisch Overkill. Maar het is wel goed uitgevoerd, de nummers luisteren prettig weg.

Het geheel wordt afgesloten met een cover van de Beasty Boys. Abuse Your Illusions slaat tekstueel gezien vooral op het buitenlandse beleid van meneer Bush. Maar ik denk dat hij, noch de Beasty Boys en zelfs Axl Rose hier wakker van zullen liggen.

Tracklist:

 1. Hyades
  No Man’s Land
 2. Smart Bombs, Dumb War
 3. Hyades
 4. Liars
 5. Picture Of A World
 6. Blameless In The Deathrow
 7. September, 11
 8. Shut The Fuck Up
 9. Abuse Your Illusions
 10. Fight For Your Right

Line-up:

 • Lorenzo “TXT” Testa -Gitaar
 • Marco Negonda – Gitaar
 • Rob Orlandp – Basgitaar
 • Marco Colombo – Zang
 • Rodolfo “RODEATH” Ridolfi – Drums

Links: