House Of Lords – New World-New Eyes

In de jaren ’80 ontdekt door niemand minder dan Gene Simmons van Kiss, brengt House Of Lords zijn eerste album uit op zijn platenlabel, Simmons Records. Het titelloze debuut, met daarop nummers als I Wanna Be Loved en Love Don’t Lie scoort relatief goed. Ondanks dat de band sindsdien nog tien albums heeft uitgebracht wordt het succes van het debuut nooit geëvenaard. Nu is het tijd voor album nummer twaalf, New World-New Eyes. Laten we een proberen om met nieuwe ogen naar de band te kijken.

Al snel merk ik dat House Of Lords nog steeds een heel pompeus geluid heeft, maar de band veel minder leunt op het geluid van keyboards. Wel zijn er nog steeds de vele melodieën, alleen klinken die veel minder aanstekelijk en bovendien weinig origineel. Technisch is het allemaal dik in orde zoals je mag verwachten van een band met een dergelijke langdurige staat van dienst. De tijd heeft wel het nodige gedaan met de stem van zanger James Christian. Waar hij vroeger toch best een heldere stem had (of mijn geheugen moet me in de steek laten), klinkt hij nu erg rauw en dat doet voor mij het totale plaatje geen goed.

Na jaren weer naar House Of Lords luisteren doet me tot de conclusie komen dat de band anno 2020 totaal niet lijkt op de band die het succesvolle debuut gemaakt heeft. Waar het debuut een redelijk uniek geluid liet horen door het originele gebruik van synthesizers, is de band nu een dertien in het dozijn gevalletje geworden. Qua geluid zit het prima op zijn plek bij het Frontiers label, en dat zegt misschien genoeg.

Score:

65/100

Label:

Frontiers Music, 2020

Tracklisting:

 1. Change (What’s It Gonna Take)
 2. New World New Eyes
 3. One More
 4. Perfectly (You And I)
 5. The Both Of Us
 6. Chemical Rush
 7. We’re All That We Got
 8. Better Off Broken
 9. $5 Buck Of Gasoline
 10. The Chase
 11. The Summit

Line-up:

 • James Christian – Zang, gitaar, keyboards
 • Jimi Bell – Gitaar
 • BJ Zampa – Drums
 • Chris Tristram – Bas

Links: