Horrorwish – No Place To Hide

Horrorwish is een nieuw project en de persoonlijke uitlaatklep van Gio Smets, een Belg die in het verleden operatief was in heel wat andere bands en al samenwerkte met klinkende namen zoals Fabio Lione (Rhapsody) en Herbie Langhans (Avantasia). In het geesteskindje van deze man hoor ik die invloeden echter niet terug en daar ik niet weet hoe zijn bands in het verleden klonken, kan ik het daar niet aan vasthangen. Wel kan de man een pakje gitaar spelen en dat is ook de rode draad geworden op No Place To Hide.

Met de term horror goochelen bij dit product is wat problematisch. Zeker, er is iets anders aan de hand bij dit project. Het symfonische bedje waarop alles gepresenteerd wordt, de loggere en iets donkerdere gitaarlagen en zelfs de vocalen doen me soms behoorlijk aan de oudere stijl van Ancient Rites denken, zonder dat de melodietjes dan huppelbaar en episch worden. Neen, dit blijft eigenlijk erg repetitief met wel een lekkere gitaargroove en heerlijk duister bij momenten, met zelfs wat vocale en thematische feel van Iced Earth op nummers als The Ghost of Lady V.

Er zit dus zeker wel iets uniek in de stijl van deze man, zo veel is zeker. Echter blijf deze plaat me nog aardig repetitief klinken, voorziet de drumcomputer (uiteraard) een vrij mechanisch patroon en is deze bij momenten wel erg prominent aanwezig. Elementen die mogelijk verdwijnen nu Horrorwish ook effectief een band geworden is. Ik ben zeer benieuwd hoe de man er live invulling aan gaat geven en eveneens aan zijn ‘horrorconcept’.

Op vlak van productie en instrumentale verfijning komt het dus ongetwijfeld wel in orde in de toekomst. Nu wordt het dus werken aan nummers waar een diepere gelaagdheid in zit, misschien zoals bij de afwisseling die gaandeweg het nummer Beastly Thoughts naar voren treedt. Misschien dat het zelfs voor fans van projecten als Bathory kan dienen, het heeft er bij momenten zeker wel wat van, maar om dat niveau te bereiken mis ik wat bezetenheid en verfijning. Van dit potje horror heavy metal krijg ik immers nog geen kippenvel vandaag.

Score:

68/100

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

 1. Welcome To My Nightmare
 2. My Horrorwish
 3. No Place To Hide
 4. Demon From Below
 5. Whispering Truth
 6. Reaching For Peace of Mind
 7. Game of Torture
 8. The Ghost of Lady V
 9. Deadly Sinners
 10. Beastly Thoughts
 11. Hatesick
 12. Desperate Calling
 13. Man in Dreams

Line-up:

 • Gio Smets – Alles

Links: