Hornwood Fell – My Body,My Time

Uit Italië komt Hornwood Fell. Deze band is opgericht in 2013 door de broers Marco en Andrea Basili. Met My Body, My Time  brengt de band nu zijn derde full-length uit. Was het eerste album van de band nog het best te vergelijken met Noorse black metal, wordt er  op dit album meer geëxperimenteerd met onder andere cleane zang.

My Body, My Time trapt direct goed af, geen intro en geen overbodighede,n maar direct blast beats en razende gitaren. De zang mag dan wel clean zijn, dit gaat prima met het muzikale geweld wat deze band presenteert. Het levert een aparte combinatie op, die je niet ziet aankomen als je de eerste noten hoort van dit album. Zitten er dan helemaal geen grunts of screams in? Nee, eigenlijk niet. Hier en daar wat ruwere vocalen, maar verder klinkt alles clean. Het geeft al met al een wat zweverig effect en je kan voor de verandering dus ook eens horen waar de nummers over gaan. Ook voegt dit wat extra drama toe aan de nummers, wat dan weer wat meer sfeer toevoegt aan het toch al duister klinkende album. Verder zitten er progressievere nummers tussen, zoals Passage, wat ook zeker niet verkeerd klinkt.

Experimenteren doen de heren zeker op dit album. Mensen die fan waren van de eerste plaat, zullen dit waarschijnlijk niet helemaal kunnen waarderen. Als je ervan houdt, is dit een welkome afwisseling. Alles bij elkaar is dit toch wel een geslaagd experiment geworden.

Score:

78/100

Label:

Avantgarde Music, 2017

Tracklist:

  1. The Returned
  2. Her Name
  3. Dark Cloak
  4. Passage
  5. Run Trough
  6. The Livid Body
  7. Hidden land

Line-up:

  • Andrea Vacca – Bas
  • Andrea Basili – Drums
  • Marco Basili – Zang, Gitaar

Links: