Holocausto Canibal – Assintonia Hertziana

Het Portugese Holocausto Canibal is een alom gewaardeerde goregrind/brutaldeathmetalband die sinds 1997 vieze en vettige metal maakt. Larvas, de EP, is hier van een mooi voorbeeld. Live zijn ze absoluut te pruimen, toch wanneer je houdt van overrijpe pruimen waar schimmel op groeit en waar het sap opnieuw lijkt van te stollen. In 2016 maakten ze daarom de live cd No Sleep ‘Til Trutnov (obscene extreme dus, het Walhalla van de goregrind) en dat smaakt duidelijk naar meer. Meer is er nu gekomen, in de vorm van Assintonia Hertziana. Een bloemlezing vol stinkertjes.

Wie vooral in de bloemetjes gezet moet worden van deze band is bassist Zé Pedro, die naast het runnen van het label Larvae Promotions en stichtend lid van Holocausto Canibal, ook dienst doet bij het sublieme Grunt in de vorm van Boy-Z. Hij is één van de grootste promotoren van Portugese metal, zit overal tussen bij het organiseren van concerten in Portugal en boeken van vele Portugese bands. Hulde. Met Holocausto Canibal brengt hij brute grind zonder kelderputgrunt, zonder vervormers, gewoon brutale en lompe laagtonigheid met occasionele polka’s en veel typische, grindende mortieraanvallen. De nummers duren dan ook gemiddeld geen twee minuten en dat lijkt me heel normaal. Op deze plaat is duidelijk hoorbaar dat het een live-opname betreft, al is het wel jammer dat nergens publiek te horen valt, zelfs niet na het laatste nummer. Een bewuste keuze?

Voor mij is deze plaat vrij overbodig, ik geef liever mijn geld om de band live nog eens aan het werk te zien. Meningen verschillen natuurlijk, dus doe jezelf gerust tegoed aan deze bruutbende. Steun verdienen ze sowieso.

Label:

Lusitanian Music, 2019

Tracklisting:

 1. Lactofilia Destalhada
 2. Mutilada em 10 Seg
 3. Necro-Felação
 4. Trucidada na Paragem
 5. Empalamento
 6. Porno Hardgore
 7. Objectofilia Platónica
 8. Sangue
 9. Infecção Purulenta
 10. Fetofilia – Incestuosa Sodomia Fetal
 11. Corrosao Uretral
 12. Prepúcio Obliterado
 13. Possuída pelo Grind
 14. Apocalipse Zombie
 15. Gore & Gajas
 16. Holocausto Canibal
 17. Compulsão Mucofágica / Punição Anal [rapsódia]
 18. Amizade Fálica
 19. Septicémia Vaginal
 20. Vulva Rasgada
 21. Necrópsia Cadaverina
 22. Violada pela Moto-Serra

Line-up:

 • E.F. – Gitaar
 • Z.P. – Bas
 • D.P. – Drums
 • A.C. – Gitaar
 • R. Orca – Keel

Links: