Hertogenwald – Esprit Tellurique Primitif

Tijd voor wat primitief blackmetalspul van eigen bodem, te beginnen met deze demo, op cassette jawel. Het Hertogenwoud is een locatie in België die we vooral kennen omwille van twee redenen. De eerste reden is omdat het voorkomt op Towards the skullthrone of Satan van Enthroned, de tweede reden is omdat we er ooit nog wel eens geweest zijn met onze ouders op vakantie in Wallonië. Het bevindt zich niet ver van het drielandenpunt, daar waar Frankrijk, Duitsland en België elkaar vinden. Duitsers zitten er niet in deze band voor zover ik weet. Fransen en Belgen dus wel. Deze demo is het eerste werk van Hertogenwald.

Waarom zouden we ons best doen om te luisteren naar deze band? Wel, ik zal het je zeggen. Wie lak heeft aan dynamiek en opgepompte, opgeblazen, opgefokte producties die zit hier aan het juiste adres. Eentonigheid troef met deze onzalige combinatie van franjeloze black metal. Fuck melodie, fuck blijheid, en fuck you. Alles gaat naar de kloten en de beste plaats om dat te bezingen of te beschreeuwen is toch wel te midden van een woud waar net genoeg elektriciteit voorradig was om deze plaat op te nemen. Het concept variatie is deze heren niet bekend en als het dat wel is, dan hebben ze hun stinkende best gedaan om er niet aan tegemoet te komen. Oké, nu en dan hoor je wel eens een akoestische passage of een übercreepy tierelantijn in de vorm van een gebrekkige keys, maar dat is het dan ook. Ouderwetse wordt het niet qua black metal, of je moet al teruggaan naar de proto-black, en dat gaan we dus niet doen.

Bonuspunten die de band niet zal krijgen, omdat het een demo betreft, gaan naar de vocalist, die klinkt als het summum van de laatste levende momenten van onverdoofde dieren tijdens het (slacht)Offerfeest. Altijd mooi als je zoiets kunt zeggen.

Luistertip: L’Œil de l’arbre.

Label:

Medieval Prophecy Records, 2019

Tracklisting:

  1. Purification (Introduction)
  2. L’Haleine du marais
  3. L’Œil de l’arbre
  4. Anamnèse (Interlude)
  5. L’Avertissement du crapaud
  6. Réminiscence
  7. Le noir chemin de l’Erèbe (Fin)

Line-up:

  • S. Nihil – Drums
  • Guido Saint Roch – Gitaar, keyboards
  • Alrinack – Keel, bas, gitaar

Link: