Helm Op – Workaholics

Mocht er iemand thuis zitten in deze nare Covid 19-tijden en zich vervelen, dan is het wellicht een leuk idee om een lijstje te maken van de meest vreemde bandnamen. Helm Op verdient vast een plaatsje in de top tien. Deze band presenteert in de vorm van Workaholics zijn tweede EP.

Tekstueel gezien beschrijft het een reguliere dag uit het werkende leven van ene Harry en Barry met onderwerpen als: koffie drinken, heftruckchauffeurs, pallets en drive-by-shootings bij de concurrentie. Daarop afgaand valt de conclusie snel te trekken dat Harry en Barry geen ambtenaren zijn. De overheid duld immers geen concurrentie.

Ik verwacht eerder dat dit kwartet op een (auto)sloperij werkt. Het geluid op deze EP is gebaseerd op sloopkogels, tegen elkaar klotsend metaal en het gebeuk van zware machines. De vervormde basgitaar staat vrij hard in de mix en daar moet je van houden. Van de (waarschijnlijk in het Engels) geschreeuwde teksten is vrij weinig te verstaan maar dat mag de pret niet drukken en werkt wel goed bij het soms rommelige totaalgeluid.

De heren hebben Workaholics duidelijk met noeste arbeid en veel plezier in elkaar gedraaid. Het afgescheiden zweet druipt bij beluistering zowat door de boxen heen. Speelt de band binnenkort in een duister punkhol bij jouw in de buurt, ga ze dan eens checken. Wedden dat de aankondigingen minstens net zo leuk zijn als de nummers zelf? Wel jammer dat deze EP midden in de bouwvak uitkomt…

Tracklisting:

 1. Coffee Is My Favourite Beverage
 2. Black Gold
 3. Safety Regulations
 4. Face Lift
 5. Ready To Lift
 6. Harry vs. Barry
 7. Fuck You, Wear A Sweater
 8. Rehab Or Assholism

Line-up:

 • Tom Wesseldijk – Zang, Gitaar
 • Tom te Dorsthorst – Piccolobas
 • Gerben Bielderman – Basgitaar
 • Daan Wopereis – Drums

Link: