Hellfire – Goat Revenge

Het Oekraïense Hellfire brengt in 2017 zijn eerste EP uit, genaamd Goat Revenge. De heren hebben Hellfire al in 2014 opgericht, en na verschillende shows in hun thuisland komt nu dus hun eerste plaat uit.

In het kleine halfuur dat deze plaat lang is, komt er een berg van geluid op je af. De heren gebruiken invloeden uit de eerste ‘golf’ van de black metal en combineren dit met deathmetalinvloeden. Dit alles pakt zeer goed uit en klinkt als een trein die komt aanstormen over de snelweg. Na Intro, die klinkt als een slagveld, komt er meer geweld, maar dan van de muziek zelf. Hellmass Attack begint direct goed, met een mooie openingsriff. De rest van de nummers zijn van dezelfde kwaliteit en slaan zichzelf uit de speakers. Ondanks dat de nummers vrij kort zijn, passen er  toch een heleboel riffs en drumslagen in. Dat maakt niet zoveel uit, want het klinkt nog steeds goed. Kort maar krachtig, zullen we maar zeggen. Ook de zang past goed bij de aard van de nummers. Deze valt misschien nog het best te vergelijken met het werk van Nocturno Culto, met af en toe een deathmetalgrunt

Voor je het in de gaten hebt, is Goat Revenge weer voorbij. En dan kun je weer op play drukken om nog een keer te luisteren. Als je dan toch bezig bent, daarna nog maar een keer.

Score:

83/100

Label:

Witches Brew 2017

Set list:

 1. Intro
 2. Hellmass Attack
 3. Goat Revenge
 4. War Apocalypse Battery
 5. Field of Screams
 6. Unholy Cult
 7. Unleash the Beast
 8. Lord of the Mighty Horns

Line-up:

 • Karargh – Gitaar, Zang
 • Necrobaphomet – Bass
 • Skullcrusher – Drums

Links: