Hell City – Flesh & Bones

Het vorige album van Hell City (Victorius), kon mij goed bekoren. Goede zangeres, goede muziek en goede composities, Niks leek een gouden toekomst voor deze band in de weg te staan. Tot een jaar later het bericht kwam dat de bassist van de band overleed en het langdurig akelig stil bleef rond de Belgische band. Nu zijn de Belgen terug met een nieuw album, Flesh & Bones.

Behalve de nodige wisselingen in de line-up heeft er nog een verandering plaatsgevonden binnen de gelederen van Hell City. Drummer Timmy Goffin neemt namelijk een deel van de vocalen voor zijn rekening en doet dat al gruntend. Gevolg is dat de negen nummers op Flesh & Bones veel agressiever overkomen dan voorheen. Die agressie komt niet alleen door de zang, ook op muzikaal gebied heeft de band behoorlijk wat aan kracht gewonnen. Zangeres Michelle klinkt nog steeds als een kruising tussen Sharon Den Adel en Anneke van Giersbergen, terwijl de muziek een tandje bij heeft moeten zetten. Ook de productie, die in handen was van Dan Swanö, is een tandje opgeschroefd op dit nieuwe album.

Met dit nieuwe album meldt Hell City zich in de top van de moderne, symfonische metal. De band heeft een persoonlijk verlies om weten te zetten naar een ijzersterk album met de titel Flesh & Bones. Niks dan lof voor dit album!

Score:

85/100

Label:

Painted Bass Records, 2018

Tracklist:

 1. Resurrection
 2. Playing With Fire
 3. Your Darkest Hour
 4. Kill With Kindness
 5. Me My Enemy
 6. Embrace The Chaos
 7. Bogus POTUS
 8. Supernatural
 9. Flesh & Bones

Line-Up:

 • Michelle Nivelle – Zang
 • Tommy Goffin – Drums & zang
 • Vincent Noben – Gitaar
 • Alan Coenegrachts – Gitaar
 • Sebastiaan Verhoeven – Bas

Links: