Hell City – Victorious

Hell City – Victorious
Spinal Records, 2014

De Belgen van Hell City hebben onlangs hun tweede langspeler uitgebracht, met de titel Victorious. Zegerijk zijn de dame en heren zeker te noemen, ze worden veelvuldig gedraaid op de Belgische radio en mogen dit jaar optreden op Graspop.

De stevige rock van Hell City ligt ook lekker in het gehoor, dus ik snap wel dat ze op de radio te horen zijn (waarom kan dit in Nederland niet?). Muzikaal gezien zijn er duidelijke jaren tachtig-invloeden te horen, maar dan wel gegoten in een modern jasje. Negen nummers treffen we op Victorious aan met een totale speelduur van zo’n 35 minuten. Single Ice Cold Rage treffen we echter twee keer, waarvan eentje een akoestische versie is. De acht verschillende tracks zijn allemaal goed en degelijk te noemen en laten stuk voor stuk een volwassen geluid horen. Gitaarsolo’s zijn minimaal aanwezig en dan alleen in dienst van het nummer. Producer Mikey Doling (Channel Zero) heeft prima werk geleverd door een helder geluid mee te geven aan het geheel. Hell City heeft een ijzersterke zangeres die goed laat horen wat ze in huis heeft. Van een pop-achtige tot een bijna schreeuwende zangstem en zelfs een stukje grunt, Michelle Nivelle heeft het allemaal in huis.

Hell City laat op Victorious horen een toevoeging te zijn aan de hedendaagse rock/metal scene. Het album bevat genoeg variatie op muzikaal gebied, terwijl zangeres Michelle ervoor zorgt dat de nummers duidelijk te herkennen zijn als die van Hell City. Wederom een groep Belgen die mij heeft weten te overtuigen!

Tracklisting:
 Hell City - Victorious

 1. Triumph is Turmoil
 2. Lies
 3. Ice Cold Rage
 4. Rockalypse
 5. Running in Circles
 6. The Fight
 7. Burning Irony
 8. Victorious
 9. Ice Cold Rage (Accoustic)

Line-up:

 • Sjaak – Zang
 • Joop – Gitaar
 • Piet – Gitaar
 • Jan – Bas
 • Daan – Drums

Links: