Heimdalls Wacht – Geisterseher

Wanneer Heimdalls Wacht een release aankondigt dan wordt daar in black metalkringen uiteraard naar uitgekeken. De Duitsers brengen ons al een dikke tien jaar bijna jaarlijks een cd. Geisterseher is nummertje zeven.

Opener Spökenkieker is een prima opener. Het grijpt de aandacht en geeft een eerste indruk: aan Nargaroth refererende riffs, de scrream is rasperig en de drums kunnen het tempo net, maar dan ook net, bijbenen. Wanneer het dan toch uit de bocht dreigt te vliegen (Wir Sind Die Wächter) gebeurt dat op een dusdanige manier dat liefhebbers zich er niet aan zullen storen.

De Duitse teksten vallen of staan met je persoonlijke smaak. Het zij gezegd. Hetzelfde kan gezegd worden van het gebruik van cleane vocalen. Ze zijn sporadisch en storen niet maar ik hoor persoonlijk liever een vrouwenstem naar een orgasme gebeukt worden in Der Kommende Gott (Treffen Mit Sebazios). Gelukkig staat er ook een traag en slepend nummer in de vorm van Tairach op. Interessant en boeiend, de volle zes minuten lang en broodnodige voor de afwisseling.

Geëindigd wordt er met Anderswelt, een nummer van bijna een kwartier. Het vormt een goede afsluiting. Heimdalls Wacht heeft er een in de catalogus bij en fans van Heimdalls Wacht (die ook Nargaroth en Fäulnis waarderen) gaan over tot aanschaf.

Label:hw_geisterseher_cover-300

Trollzorn Records, 2016

Tracklisting: 

1. Spökenkieker
2. Wir Sind Die Wächter
3. Der Kommende Gott (Treffen Mit Sebazios)
4. Scyomantia (Der Thron Im Schatten)
5. Chrysalis – The Last Breath
6. Tairach
7. Taedium Vitae
8. Anderswelt

Line-up:

• Skjeld – Vocalen
• Herjann – Gitaar
• Teja – Gitaar
• Saruman – Bas, vocalen
• Winterheart – Drums

Links:

Heimdalls Wacht
Heimdalls Wacht Facebook
Trollzorn Records

Score: 75/100