Tomorrow’s Outlook – A Voice Unheard

Album nummer twee voor het Noorse Tomorrow’s Outlook. Het eerste album, 34613, was een mager beestje. Ongeïnspireerde en zeer geforceerde heavy/power metal die niet bijster opwindend was. Enkel de hoes met de auto en de ijsbeer is blijven hangen. Alles werd er in de laatste zes jaar aan gedaan om er geen 34614 van te maken. En ja, dat is gelukt.

Ik ga even door de harde criteria. Wat we hier krijgen is twaalf nummers met klassieke heavy metal in het verlengde van Judas Priest en Iron Maiden. De helft van de nummers werden ingezongen door Ralf Scheepers, die we natuurlijk kennen van Primal Fear. De tweede zanger is Tony Johannessen (Thunder). Twee nummers op deze plaat zijn covers, met leden van de Russische band Aria (eentje is van Aria, de ander van Bruce Dickinson). De zogenaamde “voice actors” Jamieson Price & Danny Webb zijn ook te horen. De mixing gebeurde door Roy Z (Bruce Dickinson, Halford & Judas Priest) en de mastering door Colin Davis (Imperial Mastering).

En dan de bevindingen. De productie is vrij stevig en power metal minded, het tempo en de arrangementen zijn eerder van klassieke heavy metal aard. Hier en daar wordt er een kleine versnelling ingezet met theatrale/epische elementen, die zijn echter in de minderheid. Ook vocaal is het vooral falsettowerk, met hoog en hoger tsjirpende zangers. Technisch dik in orde, maar verwacht geen snelheidsduivels. Kwalitatief sterk heavy metal materiaal zonder echte hitgevoeligheid, gewoon degelijk en uitgekiend werk voor de liefhebbers van het genre.

Score:

76/100

Label:

Battlegod Productions, 2018

Tracklisting:

 1. Within the World of Dreams
 2. Descent
 3. Through Shuttered Eyes
 4. A Voice Unheard
 5. Outlaw
 6. Times of War
 7. The Enemy
 8. One Final Prayer
 9. Fly Away
 10. Nothing Shall Remain
 11. Darkside of Aquarius (Bruce Dickinson cover)
 12. Slave to the Evil Force (Aria cover)

Line-up:

 • Øystein K. Hanssen – Gitaar
 • Tony Johannessen – Zang
 • Ralf Scheepers – Zang
 • Andreas Stenseth – Bas

Links: