1000Dead – 1000Dead

Daar is de debuutplaat van het Griekse 1000Dead. Deze band haat keuzes maken en gooit daarom alles samen wat ze graag horen, graag spelen en überhaupt komen spelen. 1000Dead heeft nog geen 1000 aanhangers, maar dat kan hen, niet deren. Ze gaan er voor, met dank aan Metal Scrap.

Waar klinkt dit naar? De basis van dit alles is een dikke laag stoere thrash, waar headbangen samengaat met rauw schreeuwen met een zeer corige kruiding. Nu en dan wat melodischer, sludgy en heaviër materiaal tussendoor om wat diepgang en beleving te brengen, kwestie van niet te vervallen in eindeloze herhaling van dezelfde thrashriffs. De sound is zeer realistisch, alsof je in de opnamestudio staat mee te luisteren vooraleer een volleerde master aan het werk gaat met de digitalisering. Daardoor klinkt het ook allemaal net iets meer hardcore. Naar NWOAHM-normen zou je dit zelfs als een demo kunnen beschouwen. Wij doen dat gelukkig niet, integendeel, we appreciëren de organische frequenties. Dat neemt niet weg dat het niet allemaal even hoogstaand is, enkel tijdens de nummers met veel verval en steviger partijen, zoals Post-War Blues (waar ook lekker Entombed-bluesy gedaan wordt) kom ik echt in de sfeer.

Geen topper, maar ‘crap’ is het zeker niet. Gewoon een plaatje voor tussendoor, om herinnerd te worden aan hoe een thrash/groovy/metal/hard/core-band klinkt zonder big budget productie.

Score:

73/100

Label:

Metal Scrap, 2017

Tracklisting:

 1. Lying Through Teeth
 2. Unveil Hatred
 3. Post-War Blues
 4. Bring a Knife to a Gunfight
 5. Noise / Pain
 6. This Day We Fight
 7. Unplug Me
 8. The Oppressor Syndrome
 9. Stonework
 10. Cross Section
 11. Dignity… A Dying Word

Line-up:

 • Petros L. – Bas
 • Alekos M. – Drums
 • Nikos M. – Gitaar, Keel

Links: