Heart Of A Coward – The Disconnect

Heart of A Coward is een band uit Groot-Brittannië, meer nog het kleinere Milton Keynes ergens ten noordwesten van Londen. Deze stad is me enkel bekend van de lokale voetbalclub Milton Keynes Dons die ooit nog Drissa Diallo aantrok, een toenmalige speler van KV Mechelen. Voila, voor zover de voetbalweetjes.

Heart Of A Coward is een metalcorecollectief dat reeds bestaat sinds 2009. Kaan Tasan, brulboei van dienst, is echter nog maar een bandlid sinds 2018. Deze kerel brengt toch een gevarieerd stemgeluid met zich mee, wat doorheen de plaat een pluspunt blijkt te zijn. De langspeler voor deze release dateert alweer uit 2015. Deliverance was de titel. Als ik terugduik in de ruime archieven van Zware Metalen, kom ik nog wel een review tegen van de debuutplaat uit 2012 Hope and Hindrance.

Drown In Ruin is maar een plat startertje en voor mij komt de plaat pas bij het tweede nummer Ritual op gang. Krachtige metalcore gefundeerd op groovende gitaarpartijen en beukende bas- en drumpartijen vallen hier op. Brulboei Tasan screamt alsof het een lieve lust is, maar komt ook op de proppen met een lekker clean zangstukje, puik! Je rolt van de ene groove in de andere en van de ene geile cleane zanglijn in de andere. Neem nu dat lijntje in Collapse – ‘We all collapse’, meebrullen die hap! Enkele nummers later lijkt Return To Dust een rustpuntje te zijn, een ingetogen track gedragen door toms en een iele gitaarpartij met daarbovenop de cleane stem van Tasan. Mooi. Vervolgens verstikt Suffocate je opnieuw met agressie en gevarieerde zanglijnen.

Opnieuw een lekkere release van Arising Empire, doch deze is toch de minste van de drie die ik recent te horen kreeg.

Score:

80/100

Label:

Arising Empire, 2019

Tracklisting:

  1. Drown In Ruin
  2. Ritual
  3. Collapse
  4. Culture Of Lies
  5. In The Wake
  6. Senseless
  7. Return To Dust
  8. Suffocate
  9. Parasite
  10. Isolation

Line-up:

• Kaan Tasan – Zang
• Carl Ayers – Gitaar
• Steve Haycock – Gitaar
• Vishal Khetia – Bas
• Christopher Mansbridge – Drum

Links:

Heart Of A Coward Facebook
Arising Empire