Havok – Conformicide

Nadat ik even de archieven in ben gedoken om te kijken wat mijn collegae over de vorige Havok-albums te melden hadden, begon ik mij sterk af te vragen of dit nieuwe album, Conformicide, misschien door een andere band is gemaakt. Stuk voor stuk worden de albums Burn, Time Is Up en Unnatrual Selection weggezet als redelijk standaard thrashalbums, die eigenlijk vijfentwintig jaar te laat waren uitgebracht.

Conformicide laat eigenlijk een heel ander geluid horen. De teksten zijn nog steeds erg duidelijk in haar bedoeling. “The Enemy Is Not Comming From Overseas” is een vrij duidelijke boodschap evenals “Big Brother, Has Total Control”. De duidelijke, politieke standpunten zijn dus nog steeds aanwezig. Eerlijk is eerlijk: veel ingrediënten van dit album zijn nog steeds redelijk standaard. Maar… (daar is die dan!), Nick Schendzielos voegt een grote dosis funk toe aan het geheel, waardoor Havok mij meer dan eens doet denken aan een harder broertje van Rage Against The Machine.

Nick Schendzielos lijkt op Conformicide de schakel tussen een dertien-in-een-dozijn thrashband en een band met een fris geluid. Ik heb mij dik een uur prima weten te vermaken met de schreeuwerige zang, de riffs en solo’s, maar vooral met de baslijnen. Gaat dit luisteren mensen!

Score:

85/100

Label:

Century Media, 2017

Tracklist:

 1. F.P.C.
 2. Hang ‘Em High
 3. Dogmaniacal
 4. Intention To Deceive
 5. Ingsoc
 6. Masterplan
 7. Peace Is In Pieces
 8. Claiming Certainty
 9. Wake Up
 10. Circling The Drain

Line-Up:

 • David Sanchez – Gitaar, Zang
 • Reece Scruggs – Gitaar
 • Nick Schendzielos – Bas
 • Pete Webber – Drums

Links:

Bewaren

Bewaren