Hailstone – Epitome

Als er één land is waar het doodsmetalen exportproduct soms neigt naar Zweedse makelij dan is het wel Duitsland. Bands als Fragments of unbecoming, Night in Gales en het misschien minder gekende December Flower zijn  daar mooie voorbeelden van. Aan dit rijtje kan je meteen ook Hailstone toevoegen.

Deze band is in 2009 uit de Beierse ondergrondvesten gestampt en levert met deze Epitome haar tweede full length af. Een plaatje dat, ondanks weinig vernieuwing best wel  vlot wegluistert en waarvan het artwork een dikke pluim verdient. Het Zweedse melodieuze aspect wordt gecombineerd met een old school vibe, iets wat je meteen na de instrumentale intro met het aanstekelijke Paragon op je “brotschnitte” krijgt.  Denk hierbij aan een dreigende Demonical met wat flarden At The Gates.

Het epische karakter dat de band aan zichzelf toeschrijft is minder van toepassing, alhoewel het lijkt dat het in het nummer The Operation een graantje mee wil pikken van Amon Amarth’s  succesverhaal. Dat het ook niet voortdurend walst op topsnelheden wordt bewezen met het slepende The Shore. Toch ontbreekt dit plaatje wat aan durf om écht uit te blinken binnen dit (oververzadigde) genre en kent dit album naast wat hoogtepunten ook wel wat kleurloze momenten.

Krijg  je echter maar niet genoeg van nekbrekerig melodieus aandoendend metaal waarbij bovenstaande bands enige referentie kunnen zijn dan is Hailstone wel het proberen waard.

Label:

Bret Hard Records, 2016

Tracklisting:

 1. Call to Repentance
 2. Paragon
 3. Celestial Wrath
 4. The Operation
 5. Desolation Paradise
 6. The Shore
 7. Bulletstorm
 8. Insidious Depravity
 9. Paved in Blood
 10. Epitome of Failure
 11. In Death Engraved

Line-up:

 • Daniel – Vocalen/gitaar
 • Bastian – gitaar – Gitaar
 • Hans- Bas
 • Jakob – Drums

Links:

Score: 74/100