Gronibard – Regarde les Hommes Sucer

Grrrrronibard! Eén van de bands die me deed luisteren naar goregrind, goregrind van de mottige soort. Geen Last Days of Humanity-goorheid, wel seksistische, vunzige, grappig bedoelde platvloersheid. De broertjes van Ultra Vomit waren vaak naakt te zien op het podium en konden mij krijgen met hun gelijknamige debuutalbum, de split met Gorerotted (klassieker!) uit 2003, de debiele EP Satanic Tuning Club en in veel mindere mate de langspeler We Are French Fukk You uit 2008. In Nederland lust men dit soort van muziek wel, getuige Rompeprop, Hymen Holocaust, Rectal Smegma, Kaasschaaf, Kutschurft en vele andere. In België doet men het vooral met Brutal Sphincter. Gronibard (betekent zoveel als vrouw met gigantische borsten trouwens) maakt geen gebruik van pitching (geen coockie monster vocalen), voor de rest liggen ze in hetzelfde straatje.

Goed, Regarde les Hommes Sucer is dus de eerste langspeler sinds 2008, ik was benieuwd waarom ze plots op het grote Season of Mist terecht gekomen waren. Misschien hadden ze net als Cock & Ball Torture plots zin in het spelen van “normale” brutale death metal. Niet dus. De hoes en de titel van dit album (verwijzend naar de Franse blackmetalband Regarde Les Hommes Tomber) verraadden het in feite al, Gronibard blijft een zaadband die persiflages maakt en het heeft over sperma, pijpen, homoseksualiteit, afwijkende voorkeuren, poepgaatjes, klaarkomen en andere dingen, liefst zo kinderachtig mogelijk. Ik moet soms wel eens lachen met de Urbanusachtige grapjes, die woordgrapjes, de foute falsettos en de vrolijke deuntjes. Fast Gays Of Humanity, daar moet ik geen uitleg bij geven. Unholy Horses Of Evil, dat is inderdaad een verwijzing naar Immortal. To Ride, Shoot Sperm And Drink The JuiceEntombed inderdaad. Individual Thought Pâté, dat is Death. De Mysterfriize Pomme Bananas (echt waar…), ik moet u niet vertellen waar dat naar refereert. Het zijn effectief allemaal extreem kinderachtige nummers, voorzien van vrolijke porno goregrind met een dosis thrash en veel moshende death metal.

Voor wie zonder valscherm uit de kut gevallen is, zonder enige waarschuwing. Bijzonder achterlijk, maar vrij goed gedaan. Goed om je Franse woordenschat (vocabulaire zoals we zeggen) uit te breiden. Suce Ma Bite en zo.

Score:

74/100

Label:

Season of Mist, 2022

Tracklisting:

 1. Fast Gays of Humanity
 2. L’enfer des zombites
 3. Mon Siamois maléfique
 4. Lady Boy
 5. Finger in Anus
 6. Intermerde 1
 7. Unholy Horses of Evil
 8. Sperm Smoker
 9. J’ai été livré par DPD
 10. Le monstre des Zizis
 11. To Ride, Shoot Sperm and Drink the Juice
 12. Intermerde 2
 13. Individual Thought Pâté
 14. Sperm Holocaust
 15. Regarde les hommes sucer
 16. De Mysterfriize Pomme Bananas

Line-up:

 • Albatard – Basgitaar
 • Godemichel – Drums
 • Necronembourg – Gitaar, keel
 • Anal Capone – Keel

Links: