Grimtone – Hymner Till Döden

Het Zweedse Grimtone werd in 2016 opgericht en een jaar later werd debuut Memento Mori uitgebracht. Het tweede album werd eerder dit jaar onder de titel Morte In Vitam uitgebracht als limited edition op cassette. Oplage: 25 stuks. Downfall Records brengt dit album nu met een andere titel uit.

En dat is maar goed ook. Wanneer je net als ik niet tot de 25 uitverkorenen behoort die de hand hebben weten te leggen op de cassette, kan nu wel kennis worden genomen van de black metal die dit duo brengt. Volgens de biografie wordt hier black metal uit de tweede golf geleverd met wat DSBM invloeden. Dat laatste valt erg mee, alleen op Mörkrets Makter gaat het tempo omlaag. Het levert wel gelijk een nummer op dat qua sfeer niet onderdoet voor het snellere werk. Of er nu op hoog tempo wordt gemusiceerd of niet, het zorgt steevast voor een koude, ijzige en naargeestige sfeer.

Wat hierbij helpt is de mix die wat aan de donkere kant is. De basgitaar geeft het geheel een mooie diepgang en speelt in de stukken waar blastbeats in voorkomen – en dat zijn er veel – op hoge snelheid mee. Dat alle teksten in het Zweeds zijn, is ook dit keer geen enkele belemmering. Liam Micuda heeft zo’n heerlijke hese scream die vol zit van woede richting alles wat neigt naar georganiseerde religie.

Hymner Till Döden is daarmee een album geworden wat niet mag ontbreken in de platenkast van liefhebbers van Watain, oude Mayhem en Burzum. Zij schaffen dit album aan!!!

Score:

90/100

Label:

Downfall Records, 2019

Tracklisting:

 1. Morte In Vitam
 2. Dödens Vals
 3. Ur Avgrunden Född
 4. Det Stora Föraktet
 5. Mörkrets Makter
 6. Det Universala Mordet
 7. Förpesta Min Själ
 8. Den Oheliges Blod
 9. Innanför Min Hud
 10. Djävulens Tyrann

Line-up:

 • Liam Micuda – Vocalen
 • Michael Lang – Gitaar, bas, drums

Links: