Grim Ravine – The Light Is From Below

Uit de krochten van de Britse doom underground besloten twee mannen uit Crawly en drie bonkige kerels uit Portsmouth op een met bier doordrenkte avond een nieuwe band op te richten: Grim Ravine. The Light Is From Below is het tweede wapenfeit van deze relatief nieuwe atmosferische sludge/doomformatie (na het in december 2015 uitgebrachte Grim Ravine), en brengt met gebalde vuist vier nummers die net onder het half uur te beluisteren zijn. Ideaal voor tijdens het opschuren van je schoonmoeders keukenkastjes. 

Grim Ravine is geen kost voor arme zieltjes. Op een half uur weten deze jongens de luisteraar aardig op stang te jagen met vocalen die recht uit het kerkhof kunnen komen. De bas bevat genoeg korrel om een middelgrote korrelhandel in Korrelstadt te beginnen en ook de gitaren zijn korreliger dan het ruwste schuurpapier in mijn garage (korrelgrootte 40 voor de liefhebbers). Shrine of Misery schuurt de luisteraar al meteen redelijk ruw. De ervaren doe-het-zelver weet echter dat je naar gladde afwerking toe een minder ruw schuurpapier nodig hebt. Hiertoe heeft Grim Ravine Translunary voorzien. Een tweetal minuten rustig en sfeerscheppend intermezzo dat de luisteraar fijn afwerkt. Korrelgrootte 400 zou ik zeggen.

Gewinterde doe-het-zelvers kennen het: het ene project is nog niet gedaan of het volgende staat al voor de deur. Hypernova is weer ruw, hard en genadeloos. Tot slot is er nog het 13 minuten durende Vacant Mass. Hier beogen de Britten duidelijk geen al te fijne afwerking meer. In het nummer is er een kort intermezzo met een paar tokkelende cleane gitaren en opbouwende drum. De laatste minuut van het nummer trekt weer volledig open. Fijn afwerken is voor watjes. Grim Ravine wil het ruw! Dit op het nippertje nog EP te noemen album is het beluisteren waard voor fans van Rwake en Eyehategod.

Score:

82/100

Label:

Black Bow Records

Tracklisting:

  1. Shrine of MIsery
  2. Translunary
  3. Hypernova
  4. Vacant Mass

Line-up:

  • Gareth – Vocalen
  • Scott – Bas
  • Martin – Gitaar
  • Lewis – Gitaar
  • Bobby – Drums

Links: