Gravesend – Methods Of Human Disposal

Dit drietal uit New York kroop vorig jaar pas uit het Amerikaanse rioolnetwerk om zijn gitzwarte boodschap te verspreiden. De band bestaat dus pas één jaar en bracht al vrij snel een demo met de naam Preparations For Human Disposal uit. De vijftien nummers op deze eerste volledige plaat ademen kommer en kwel met een mix van vinnige black- en deathmetal. Dat Gravesend daarmee alles behalve opvalt bij een label als 20 buck spin moge duidelijk zijn.

Laten we maar eens beginnen met het feit dat Methods Of Human Disposal lekker ontoegankelijk klinkt. Het album begint met een intro en ook halverwege vinden we een track die de sfeer wat aandikt. Daarnaast blijven er een stel nummers over die scheuren, piepen en kraken dat het een lieve lust is. Het is Gravesend niet te doen om snelheidsrecords te verbreken, noch om het meest brutaal uit de hoek te komen. In de gortdroge geluidsmix zijn de helse vocalen flink naar voren geschoven, wat ervoor zorgt dat nummers als Ashen Piles Of The Incinerated, Unclaimed Remains en Needle Park gemeen en obscuur uit de boxen galmen. De drie muzikanten passen regelmatig tempowisselingen toe en experimenteren met snelle blastbeats en vingervlug gitaarwerk maar ook met hoekige drumritmes en kleine flirts met grindcore. Echt hoogstaand is het nergens en links en rechts vinden wat charismatische schoonheidsfoutjes die de rammelende muziek overigens prima kan hebben.

Met een gemiddelde speeltijd onder de twee minuten kunnen er weliswaar nooit echte nummers ontstaan die kop en staart bevatten. Het totaalplaatje van Methods Of Human Disposal klopt aardig hoewel de muziek slechts voor een handvol mensen zal zijn weggelegd. Luister je dit album aan één stuk door, dan merk je al snel dat het klinkt als eenheidsworst. Echte toptracks die met kop en schouders boven het maaiveld uitsteken vinden we helaas niet. Zij die de diepe, klamme krochten van black, death en grindcore graag verkennen kunnen deze plaat zonder meer een kans geven.

Score:

66/100

Label:

20 Buck Spin, 2021

Tracklisting:

 1. Fear City
 2. STH-10
 3. Methods Of Human Disposal
 4. Ashen Piles Of The Incinerated
 5. End Of The Line
 6. Subterranean Solitude
 7. Unclaimed Remains
 8. Verrazano Floater
 9. Eye For An Eye
 10. Trinity Burning
 11. Needle Park
 12. Absolute Filth
 13. The Grave’s End
 14. Scum Breeds Scum
 15. Concrete Feet

Line-up:

 • A – Vocalen, gitaar en synthesizer
 • S – Basgitaar, vocalen en synthesizer
 • G – Drums

Links: