Grabak – Bloodline Divine

Als een band een omgekeerd kruis met daarop een vastgespijkerd persoon op de hoes zet, is het altijd even afwachten welk soort muziek je kunt verwachten. NOT! Gewoon black metal natuurlijk! Ook bij het Duitse Grabak is dat het geval. Het is alleen nog de vraag welke variant van black er wordt voorgeschoteld.

Muzikaal gezien liggen de roots in de jaren negentig, maar het geheel heeft een veel betere productie. Wat het geluid betreft tapt Grabak uit de moderne vorm van black. Het levert een aangenaam klinkend album op, dat ook na meerdere luisterbeurten niet verveeld. Beide gitaristen vullen elkaar mooi aan. In het titelnummer bijvoorbeeld, zit een mooie harmonie. En ook in de rest van de nummers vind je enkele memorabele riffs, die gecombineerd worden met mooi vocaal geweld, beiden worden met agressie gebracht.

Grabak gaat al heel wat jaren mee en dat is te horen op Bloodline Divine. Hier is een band te horen die weet hoe black metal in elkaar steekt en dat uitstekend weet te presenteren. Bloodline Divine is een bovengemiddeld album dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Score:

87/100

Label:

Massacre Records, 2017

Tracklisting:

 1. Post Lucis Natum (Intro)
 2. Via Dolorosa
 3. Sinnocence
 4. Corpsebride
 5. Oblivion
 6. Seelensammler
 7. Bloodline Divine
 8. S.T.U.K.A.
 9. Phoenix
 10. Divine Apostate
 11. Mechanized Existence

Line-up:

 • Jan “Hellthroat”Klepel – Vocalen
 • Serpent – Gitaar
 • C.L. – Gitaar
 • Vorst – Basgitaar
 • B.S. – Drums

Links: