Forever Still – Tied Down

Soms heb je geen idee hoe bands bij een label als Nuclear Blast terechtkomen. Dit Forever Still uit Denemarken brengt industrial rock en bestaat amper drie jaar. In die periode lieten Maja en Mikkel, de kern van deze band, drie EP’s los op de massa en nu is er de eerste full-length, die ook maar een dik half uur in beslag neemt.

Misschien zijn het de snoetjes die zorgen voor het nodige publiek, maar los daarvan kan Nuclear Blast ook op safe spelen met dit soort rockbands. Een poprockgehalte dat richting Evanescence gaat met vocale Kittie-uithaalkracht en voorzien van een rustige en catchy gothicrockvibe die wat aan Lacuna Coil doet denken. Nergens vernieuwend, nergens verrassend en eigenlijk klinkt elke track net als de vorige, maar los daarvan gaat dit half uurtje aan catchy rock erg makkelijk naar binnen.

Iets te gemakkelijk, daar knelt het schoentje voor liefhebbers van muziek met instrumentale meerwaarde. Forever Still zal u wellicht op de zomerfestivals zien en als u op dat moment zin heeft in catchy rock met wat emotionele waarde en vocale sing-alongs, dan weet u waar u terecht kunt. Al de rest mijdt dit als de pest.

 

forever_still_cover_artwork

Label:

Nuclear Blast, 2016

Tracklisting:

 1. Scars
 2. Once Upon a Nightmare
 3. Miss Madness
 4. Awake The Fire
 5. Breathe In
 6. Save Me
 7. Your Light
 8. Alone
 9. Break The Glass
 10. Tied Down

Line-up:

 • Maja Shining – Zang
 • Mikkel Haastrup – Instrumenten
 • Partsch – Gitaar

Links:

Score: 65/100