Godsmack – When Legends Rise

Sommige bands zijn aan de andere kant van de oceaan vreselijk populair. Een voorbeeld hiervan is Godsmack, een band die grossiert in albums vol Amerikaanse spierballen metal. When Legends Rise is alweer album nummer zeven in deze reeks. De lezers die de band een beetje kennen, herinneren zich misschien nog het hitje I Stand Alone, dat hoorde bij de film The Scorpion King. De band was destijds geïnspireerd door Alice in Chains en Metallica (ten tijde van Load) en heeft dit geluid altijd een beetje volgehouden.

Met dit nieuwe album is er wel een lichte verschuiving waar te nemen. Het zal wel volwassenheid heten, maar het geluid is verschoven naar wat meer hardrock. Het was al niet indrukwekkend kwaad, maar de boosheid van de beginjaren is nu wel echt naar de achtergrond geschoven. Het kenmerkende geluid met de dikke drums is aangevuld met wat tribale vormen en een pakkend riffje is hier en daar nog wel aanwezig. Er komen wat meezingerige brullen voorbij, inclusief kinderkoortje, en zelfs maar een keer een ballad in de vorm van Under Your Scars. Nee, gevaarlijker en indrukwekkender gaat het niet worden, maar een zaal vol met tieners zal dit gerust met een vuist in de lucht meebrullen; die markt moet ook bediend worden.

Dus hou jij van muziek die het goed doet in de auto en heerlijk hersenloos weg geluisterd kan worden? Dikke productie, en hier en daar een lekker makkelijk mee te zingen refreintje erbij? Dan is dit het album dat je moet halen.

Score: 

67/100

Label:

Spinefarm Records, 2018

Tracklisting:

 1. When Legends Rise
 2. Bulletproof
 3. Unforgettable
 4. Every Part Of Me
 5. Take It To The Edge
 6. Under Your Scars
 7. Someday
 8. Just One Time
 9. Say My Name
 10. Let It Out
 11. Eye Of The Storm

Line-up:

 • Sully Erna – Zang, Gitaar
 • Robbie Merrill – Bas
 • Tony Rombola – Gitaar
 • Shannon Larkin – Drums

Links: