Goblins Blade – Of Angels And Snakes

Nadat er vorig jaar in de vorm van Awakening al een EP werd uitgebracht, komen de Duisters van Goblins Blade nu met een debuutalbum. Het ding wordt in een mooie digipack geleverd en is ook beschikbaar als lp in verschillende kleuren. Een blijk van vertrouwen vanuit het label en een vliegende start voor de heren.

Goblins Blade maakt van die typische Duitse powermetal en noemt onder ander Metal Church en Judas Priest als invloeden. Daarmee slaan ze de spijker aardig op zijn kop, maar leggen ze tegelijkertijd de lat hoog voor zichzelf. Productioneel is het allemaal dik in orde. Of Angels And Snakes knalt uit de speakers en de instrumenten staan mooi in balans al had de bas iets harder gemogen.

Muzikaal steekt het album goed in elkaar. De composities hebben een duidelijke kop en staart. Nadeel is wel dat de nummers vrijwel allemaal op dezelfde manier zijn opgebouwd en je de overgangen al van ver aan voelt komen. Ook mis ik een echte powerballade op dit album. Het had de variatie ten goede gekomen. Pluspunten zijn de accentloze zang (altijd een hou-je-hart-vast momentje als je met een Duitse of Italiaanse metalband te maken hebt), de pakkende zanglijnen en flitsende gitaarsolo’s. Al staan die laatste net iets harder in de mix. Het is een kwestie van smaak of je daarvan houdt.

Er zijn dus wat kleine verbeterpunten, maar al met al levert Goblins Blade een goed debuut af. Echte uitschieters staan en niet op Of Angels And Snakes. Gewoon Duitse Gründlichkeit.

Score:

78/100

Label:

Massacre Records, 2020

Tracklisting:

 1. Snakes From Above
 2. pay For Your Sins
 3. Blink Of An Eye
 4. Final Fall
 5. Utopia
 6. When The Night Follows The Day
 7. The Bell Is Broken
 8. Fall Into Darkness
 9. Call For Unity

Line-up:

 • Florian Reimann – Zang
 • Jörg M. Knittel – Gitaar
 • Claudio Enzler – Gitaar
 • Roberto Palasios – Basgitaar
 • Claudio Sisto – Drums

Links: