Glora Nexus – A Grand Monument To Mortality

Een Maleisisch label dat een plaat uitbrengt van een Indonesische éénmansband. Lekker toch? Ik ben benieuwd. Zowel het label, Bhumidukha Productions, als de band, Glora Nexus, zijn voor mij nobele onbekenden. Ik laat me echter muzikaal wel eens graag verrassen. Deze EP, die de titel A Grand Monument To Mortality meekreeg, is voorzien van vijf nummers. Nee, eigenlijk drie. Je krijgt immers een erg korte intro, Into Majestic Negativity, en een iets langere outro, For Mourning Non-Existence Worship, te horen. Voor we beginnen luisteren, wel nog even het schitterende artwork vermelden.


Vaak wordt black metal uit de Zuidoost-Aziatische regio doorspekt met allerlei vettige deathmetalinvloeden. Krijgen we dat hier ook te horen? In ieder geval valt onmiddellijk op dat de productie erg goed is. Op Verboten Vibes is er zelfs een gastrol weggelegd voor Ragnar Sverisson van Helfró. En alzo moet ook direct gezegd en geschreven worden, dat dit plaatje behoorlijk Scandinavisch, ja zelfs, behoorlijk Ijslands, klinkt. De inbreng van lokale instrumenten is dan weer een bijzondere toevoeging en geeft dit Glora Nexus een eigen geluid.

Hear The Call heeft een wat meer Aziatische insteek. Het meest fantastische nummer op deze verbazingwekkend goede EP is echter Death Omnipotent, Death Omnipresent. Hoe hier de ritmes aan lichtsnelheid voorbij komen, is bijna bovenmenselijk te noemen. De keel van de heer Svarte is eveneens messcherp te noemen. De gitaarlijnen zijn zo brutaal dat de Terror Twins er niks tegen kunnen beginnen. Ook het soleerwerk zal hen de mond wel snoeren!

Erg sterke EP, verrassend en dus een absolute aanrader.

Label:

Bhumidukha productions, 2021

Tracklisting:

  1. Into Majestic Negativity
  2. Verboten Vibes
  3. Hear The Call
  4. Death Omnipotent, Death Omnipresent
  5. For Mourning Non-Existence Worship

Line-up:

  • Svarte – Zang, alle instrumenten

Links: