Glassing – Dire And Sulk

Na drie albums komt post-metaltrio Glassing met de EP Dire And Sulk op de proppen. Twee nummers, Dire en Sulk, je moet er maar op komen natuurlijk! Geapprecieerd voor zijn combinatie van shoegaze en post-metal/hardcore kiest de band op deze EP resoluut voor de harde kant van zijn geluid en gaat hier naar mijn gevoel nog een stap verder in. 

Door de grillige en jachtige gitaar- en drumpatronen die doorheen beide nummers te horen zijn en de vocale intensiteit van Dustin krijg ik de indruk mij door hysterische uitbarstingen van een manische geest te worstelen. Ook in muzikaal rustiger water blijft het vocaal intens, zoals naar het einde toe van Dire, wat het gevoel van machteloosheid versterkt. Over die grillige basis wordt nu en dan een eenvoudig, bijna catchy deuntje gegoten om het behapbaar te houden. 

Enkel in de tweede helft van Dire refereert Glassing naar zijn shoegaze-gezicht. Op Sulk gaat het tempo weliswaar op en neer – van midtempo naar blast beats – maar het komt binnen als een brok horrorgraniet. Ook al gaat het om een EP van slechts twee nummers (samen zo’n negen minuten), Glassing slaagt erin een hele brok frustratie en agressie op de luisteraar los te laten. 

Een zeer geslaagd tussendoortje wat mij betreft, en hoe meer ik de nummers hoor, hoe beter ik ze vind. Benieuwd of er binnenkort een EP volgt die zich op shoegaze focust of hoe het volgende album zal klinken. Shoegaze met deze mate van agressie wordt voorwaar een interessant plaatje. 

Label:

Brutal Panda Records, 2022

Tracklisting:

  1. Dire
  2. Sulk

Line-up:

  • Cory Brim – Gitaar
  • Dustin Coffman – Vocalen, basgitaar
  • Scott Osment – Drum

Links: