Ginger Likes … – Style Over Substance

Dik een half jaar geleden kwam ik op een Amerikaanse site een interview tegen met de zanger van Ginger likes…, Ypke. Ik had nog nooit van de band gehoord, maar de chauvinist in mij was direct nieuwsgierig, helemaal toen bleek dat de band, net als ik, uit Groningen afkomstig is. De band was nog druk bezig met het debuutalbum, dus veel wist ik nog niet, behalve dan dat de band sleazerock maakt in de stijl van Kiss, Mötley Crüe en Backyard Babies. Nu is er dan Style Over Substance, het debuut.

De invloeden van vooral de jaren zeventig Kiss zijn goed te horen, hoewel iets rauwer gebracht. Ook Van Halen-invloeden steken de kop op, zo doet de opening van het nummer When The Drugs Kick In, mij erg denken aan Eddie Van Halen. Wat Ginger Likes… in zijn geheel niet gemeen heeft met die voorbeelden, is het rauwe geluid. Waar je misschien een gladde, strakke, productie zou verwachten, klinkt het erg rauw. Overigens zonder slecht te klinken. Raise The Horns is misschien wel het beste nummer van Style Over Substance, met zijn lekker catchy melodie en dito refrein. Dit nummer moet een genot zijn om live te spelen.

Ginger Likes…  laat op het debuutalbum horen dat we in het hoge noorden een prima feestje kunnen bouwen. Staan de huizen hier niet te schudden door een aardbeving, dan wel door Style Over Substance. Dik een half uur rock ‘n’ roll dat naar meer smaakt. Voor mij persoonlijk mag het geluid wel wat gepolijster, maar dat is puur een kwestie van smaak natuurlijk.

Score:

75/100

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklist:

 1. Welcome to rock & roll
 2. Trust me
 3. I’m no angel
 4. In it for lust
 5. When the drugs kick in
 6. Raise the horns
 7. Memory’s good
 8. I want the world
 9. My enemy
 10. Join the party

Line-Up:

 • Ypke Dijkstra – Zang, Gitaar
 • Aad van Straalen – Bas, Zang
 • Marcel Siegers – Drums, Zang
 • Martin Hartlief – Gitaar, Zang

Links:

Bewaren