Galderia – Endless Horizon

Het Franse Galderia is niet de meest productieve band die er rondloopt. Opgericht in 2006 is de band nu pas toe aan album nummer drie. Het debuut The Universality werd destijds beoordeeld als weinig origineel met veel Gamma Ray- en Hammerfall-invloeden. Inmiddels is er in de heer Chabot een andere zanger gevonden. Hij deed al mee op het in 2017 verschenen Return Of The Cosmic Man. Op Endless Horizon debuteert bassist Max Pigon.

Het heeft weinig effect gehad op de muziek van Galderia. Nog steeds wordt er heavy, melodieuze metal gemaakt die barst van de clichés. Epische riffs, een clean geluid, af en toe een modulatie in het laatste refrein en teksten die bol staan van het positivisme: de maatschappij is maakbaar en we kunnen de wereld verbeteren als we het beste in onszelf naar boven halen. Deze teksten worden loepzuiver maar met een licht Frans accent gebracht en aangevuld met liefst twee achtergrondzangers. Het levert een bijdrage aan het toch al volle geluid.

Alle nummer op dit album klinken nagenoeg hetzelfde en hoogtepunten staan er niet op. qua opbouw en spnningsboog is het allemaal inwisselbaar op het afsluitende Twenty One na. De metriek in dit nummer is benden alle peil. Ik ga derhalve mee met de recensent die destijds het debuut beschreef. Hiervoor gaan er geen hordes mensen dit album bestellen. Op zijn best houdt Galderia zijn fanschare vast. Behoor je daartoe, houd je van het genre en/of wil je je horizon verbreden, dan is dit je album.

Score:

65/100

Label:

Massacre Records, 2022

Tracklisting:

 1. Answer The Call
 2. Striking The Earth
 3. Elation
 4. Eternal Paradise
 5. Gonna Change It All
 6. Come With Me Now
 7. Burning Higher
 8. Endless Horizon
 9. Heart Of Mankind
 10. Twenty One

Line-up:

 • Sébastien Chabot – Zang, gitaar
 • Thomas Schmitt – Gitaar, zang
 • Julien Digne – Keyboards, zang
 • Max Pigon – Basgitaar
 • JC Chicco – Drums

Links: