Frostmoon Eclipse – The end Stands Silent

Frostmoon Eclipse – The End Stands Silent
Osmose Productios, 2011

Op Osmose Productions verschijnt het vijfde album van de Italianen van Frostmoon Eclipse. Vorig jaar hebben ze bij het label getekend en het is hier dan ook hun eerste full-length. Over het algemeen brengen de Italianen ons black metal met een depressieve/nostalgische feel vermengd met akoestische intermezzo’s. Ook bij dit album is dat niet anders.

Het begint goed met het nummer Heaven Outside, Hell Within, dit zet gelijk een prima sfeer neer. Na een langzame opbouw krijgen we hier lekkere old school en veelal midtempo black metal. Na enkele minuten loopt het over in een akoestisch intermezzo, om daarna weer zijn weg te vervolgen. Het is alleen verre van origineel te noemen, hoewel dat natuurlijk geen probleem hoeft te zijn als het gekoppeld wordt aan perfect gebrachte nummers en onvergetelijke riffs. Echter dat is hetgeen wat hier ontbreekt, het geheel is nogal veel van hetzelfde. Het is nergens slecht, daarvoor gaat de band al te lang mee, het zet zich alleen nergens vast in je brein. Er staan wel een paar uitschieters op waaronder het eerder genoemde nummer en Corridors voortgestuwd door een paar heerlijke riffs. De productie verdient ook nog even een aparte vermelding, die is typisch halfweg jaren negentig, dus dof en donker. Gelukkig is dat hier geen enkel probleem maar verwacht dus geen glad gepoetste strakke plaat. De sfeer over het hele album genomen bevalt me wel prima, lekker donker en depressief en daarin dus perfect voor het nachtelijke uur.

Wegens eerder genoemde punten kan ik niet anders dan de hieronder toegegeven score geven. Echter maal je niet om originaliteit en slik je alle depressieve black met sfeervolle passages als zoete koek dan kan je prima tot aanschaf overgaan. Bij mij gaat deze vannacht voor het slapen gaan nog even aan.

Frostmoon eclipse-the end stands silent
Tracklisting:

 1. Heaven Outside, Hell Within
 2. I Am the Absence
 3. Corridors
 4. Under Pale City Lights
 5. Unnatural Isolation
 6. A Clandestine Freedom Between Shadows
 7. The End of Everything

Line-up:

 • Claudio Alcara – Guitars
 • Lorenzo Sassi – Vocals
 • Davide Gorrini – Bass
 • Gionata Potenti – Drums

Links: