Frayle – The White Witch

Uit Cleveland komt het project Frayle. Sinds vorig jaar zijn Sean Bilovecky, die alle instrumenten voor zijn rekening neemt, en zijn vrouw Gwyn Stran (zang) van de partij in het schemergebied tussen post- en doom metal. Middels de EP The White Witch (autobiografisch?) is er nu het eerste wapenfeit.

Het schemergebied wordt op deze EP keurig in stand gehouden. Vier langzame en depressief klinkende nummers, met een laaggestemde slaggitaar en een lichtvoetige sologitaar. Dit alles wordt aangevuld met de zang van Gwyn. Haar zachte en zoetgevooisde stem doet erg denken aan een kruising tussen Liv Kristine (Theatre of Tragedy en Leaves’ Eyes) en Jane Birkin, bekend van Je t’aime moi non plus. Het meest opvallende en minst zware nummer Things That Makes Us Bleed doet mij inderdaad een beetje bloeden. Bij het refrein is er wel heel erg goed geluisterd naar Obscured van Celtic Frost. Dit maakt echter wel de meeste indruk op deze EP, dat dan weer wel.

Een aardige eerste kennismaking met Frayle, hoewel deze zang voor lang niet iedere liefhebber van zwartgallige muziek geschikt zal zijn. Op een recent online gekomen nummer laat Gwyn echter horen ook een stuk steviger te kunnen zingen. Die lijn mag wat mij betreft doorgetrokken worden. Tevens is er nu sprake van een echte band. Goede vooruitzichten dus.

Label:

Lay Bare Recordings, 2018

Tracklisting:

  1. Let the Darkness in
  2. The White Witch
  3. Wandering Star
  4. Things That Makes Us Bleed

Line-up:

  • Gwyn Strang – Zang
  • Sean Bilovecky – Alle instrumenten

Links: