Forsaken Crown – The Ignorant One

Deathcore/metalcore is niet echt een genre waar ik veel over weet. Ik speel dus meteen open kaart. Nu, het kan nooit kwaad iets nieuws te ontdekken en je geest te verruimen en ik ben sterk van mening dat dit met metal in al zijn facetten ook zo zou moeten zijn. Vandaar mijn keuze voor deze plaat. Er is echter nog een andere reden waarom ik deze plaat van Forsaken Crown gekozen heb. Het is een band uit het Belgenland! Een jonge band trouwens ook, als ik de biografie mag geloven: gestart ergens in 2015. Dit The Ignorant One is de eerste volledige langspeler. De band heeft toch al wat live-ervaring en dat is natuurlijk een pluspunt. Zo stonden de mannen op de planken met bands als Length of Time, DagobaKomah en Aborted. De hoes is fantastisch, net als het bandlogo trouwens, check de promovideo hieronder.

Een heerlijke bas-intro opent de plaat en alzo ook het eerste nummer: Through My Eyes. Lekker logge en zware deathcore bombardeert je gehoorgang. Vette productie ook, instrumenten mooi in balans, helder en toch is deze plaat met de nodige kloten in elkaar gedraaid. De drum is natuurlijk keihard getriggerd, maar bij wie niet in dit genre. Strakke start! Het tweede nummer, Corpse Eater en even verderop op de plaat, Quand Vint L’Aurore, zijn gewoon vullertjes; veel te kort, niet bijdragend, had de band er beter afgelaten. God Works In Mysterious Ways begint met een gevoelige doch dreigende gitaarlijn om vervolgens melodisch doch zwaar, log en vet open te breken. Die kerels weten goed een nummer op te bouwen. Over een blast-beatje een melodisch doch bijtende solo gooien: netjes. Het middenstuk in het nummer The Lurking Fear is eerder slepend maar toch weer vettig. Elk van de volledige nummers op de plaat heeft wel iets in zich. Dying Lust heeft zo bijvoorbeeld een At The Gates-achtige start. Strakke plaat voor een eerste langspeler!

Nog even wat pluimen uitdelen: één voor de vocalen van Alexandre Malachenko. Niet te diep in de grunt, niet te scherp in de scream. Past perfect. Een tweede voor de bassist die de plaat een gortige basis geeft maar toch laat horen dat er ook finesse in het instrument zit.

Score:

80/100

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

  1. Through My Eyes
  2. Corpse Eater
  3. God Works In Mysterious Ways
  4. The Ignorant One
  5. Quand Vint L’Aurore
  6. The Lurking Fear
  7. Dying Lust
  8. World Of Tyrants

Line-up:

• Alexandre Malachenko – Zang
• Matthieu Leclercq – Gitaar
• Julien Moury – Gitaar
• Thomas Vandries – Basgitaar
• Cédric Tiborcz – Drums

Link:

Forsaken Crown Facebook