Fetid Zombie – Epicedia

Als er iemand een bezig baasje is in deathmetalland, dan is het Mark Riddick. Naast het verzorgen van ziek artwork voor stapels bands, maakt de beste man ook muziek. In 2015 alleen al wist hij drie splits en een langspeler te produceren en met dit nieuwe album staat de teller in 2016 op hetzelfde aantal. Waar zijn vorige album, Grotesque Creation, bol stond van de meer jaren tachtig heavy metal composities richt hij zijn pijlen met Epicedia weer op de oldschool death metal.

Wel wordt dit enigszins afwijkend gebracht, omdat het album maar vier nummers kent, met elk een speelduur tussen de acht en tien minuten.  De nummers zijn voorzien van eenvoudige riffs met een duidelijk hoorbare bas, die de basis vormt met het drumwerk. De diepe grunt van Mark maakt het af, samen met zijn vele solo’s die de nummers kleur geven. Elk nummer kent wel een intermezzo, waarin vaak de bas even een korte solo weg mag geven. Gezien het feit dat de man alles alleen doet, kan je dus wel stellen dat hij gewoon volledig geniet van de vrijheid die hij heeft bij het componeren.

Ik ben al fan van de man sinds ik  Vomiting in the Baptismal Pool in mijn handen kreeg. Het is zeker niet het meest hoogstaande stukje death metal dat er te krijgen is, maar het plezier werkt zo aanstekelijk dat het een enorm leuk album is geworden. Ik luister er in ieder geval met veel plezier naar en ik denk dat zeker de liefhebbers van ongepolijste en oudere death metal met een berg jaren tachtig invloeden hier ook mee uit de voeten kunnen. Is het dan niet de muziek, dan bevalt misschien het artwork.

 

fetidzombiebandcampLabel:

Transcending Obscurity Records

Tracklisting:

  1. Lowered Beneath
  2. Devour the Virtuous
  3. Devour the Innocent
  4. If the Dead Could Speak

Line-up:

  • Mark Riddick – Alles

Links: