Fetal Decay – You Have No Choice

Fetal Decay – You Have No Choice
SFC Records, 2011

Het gezellige trio van Fetal Decay komt uit Rusland met dit album vol met op Amerikaanse leest geschoeide brute technische death metal. De grootste invloed is Dying Fetus en dat is overal terug te horen ook.

Vanaf de (vrij chaotische) instrumentale opener, Open Up, welke uiteraard wordt opgeleukt met wat samples hier en daar is het zoals net aangehaald technische death metal. De core-elementen zijn weer duidelijk aanwezig. Dit mede geïllustreerd door de afwisseling tussen diepe grunts en hardcore screams. De drie heren laten zich alle in voldoende mate gelden en samen met de strakke productie levert dat een degelijke plaat op. De drums worden uit een computer getoverd maar ik moet zeggen dat dit zeer goed gedaan is met voldoende afwisseling en goede breaks. Hierdoor is het ontbreken van een menselijke drummer absoluut geen gemis. Luister bijvoorbeeld op de MySpace eens naar het nummer Time to Pay om een aardige indruk te verkrijgen van wat deze band allemaal kan.

Na een aantal keer dit album door mijn speler gehaald te hebben blijft bij mij toch het gevoel overheersen dat dit al veel vaker (en soms ook beter) is gedaan. En het ontbreken van een eigen smoel is dan uiteindelijk ook hetgeen wat deze band voorlopig nog niet boven de middenmoot laat uitsteken.

Fetal Decay - front
Tracklisting:

 1. Open Up (Instrumental)
 2. Powerful Sickness
 3. No Future
 4. Victims of Past
 5. Time to Pay
 6. False Pride
 7. One Last Breathe
 8. Final Out

Line-up:

 • Dmitri Orlov – Vocals
 • Denis Akulshin – Guitar, Drum programming
 • Michael Korolyov – Bass

Links: