Fateful Finality – Executor

Het vorige album van het Duitse Fateful Finality, Mankind, werd door een collega goed ontvangen. Niet origineel, maar wel erg vermakelijk was de conclusie. Twee jaar later is het tijd voor een opvolger van dat album en die heeft de titel Executor meegekregen.

Thrash met een core-achtige zang er aan toegevoegd krijgen we geserveerd door onze oosterburen. Een hoop geschreeuw dus dat zich begeeft tussen echte grunts en cleane zang. Aangevuld en afgewisseld overigens met een tweede, cleane stem. Niet alleen de zang maar ook de gitaren vullen elkaar goed aan. Mede door de gladde productie die is toegepast op Executor, heeft het album een erg modern geluid. Dat zorgt er echter ook voor dat de negen tracks nogal inwisselbaar zijn ten opzichte van elkaar. Saai is niet het goede woord want er gebeurt genoeg tussen beide zangers/gitaristen. Alleen moet je door een muur van geluid heen om dat goed op te kunnen pikken.

Normaal ben ik wel een liefhebber van een gladde productionele muur van geluid. In het geval van Fateful Finality werkt het echter niet in het voordeel. Executor had waarschijnlijk meer punten ontvangen met een wat rauwere eindmix. Ik concludeer eigenlijk hetzelfde als mijn collega bij het vorige album deed: niet origineel, wel vermakelijk.

Score:

75/100

Label:

Fastball, 2019

Tracklisting:

 1. Time Has Come (intro)
 2. Fire And Brimstone
 3. The Raid
 4. Wreckage Of The Flesh
 5. Expect Your Executor
 6. They Breed The Dead
 7. Rot
 8. Venomous
 9. Moonchild (bonus-track, Iron Maiden-cover)

Line-up:

 • Simon Schwarzer – Gitaar, zang
 • Patrick Prochiner – Gitaar, zang
 • Mischa Wittek – Drums
 • Philipp Mürder – Basgitaar

Links: