Far Away – Viaje

Far Away is mij vooral bekend van het gelijknamige nummer dat Nickelback ooit uitbracht. Dat is niet meteen een positief iets als je het mij vraagt. De Fransman Flo Lemonnier vond het wel klinken als bandnaam en verzamelde enkele muzikanten om zich heen om een album uit te brengen met de titel Viaje. Flo is zeer betrokken met de klimaatzaak en vraagt de luisteraars zich te verbazen over de schoonheid van de aarde, voordat het te laat is. Vijf nummers lang.

Far Away is een plaat geworden waarin twee gezichten/geluiden sterk naar voor komen. Enerzijds hoor ik een grote voorliefde voor grunge (Soundgarden en Alice in Chains), anderzijds krijgt ook moderne metal vol grooves en technische kwaliteiten een kans. Het resultaat is een plaat waar zowel prairie rock, space rock, jaren zeventig progrock, post-rock/metal, moderne Franse groove metal en zelf wat uitlopers richting sludge naar boven komen (vooral in het verlengde van de ‘zang’). De nummers zijn instrumentaal zeer uitgebalanceerd en avontuurlijk binnen een melancholisch kader, vocaal is het vooral ruw en getergd. Ik ben echt geen grote fan van het constante sludge-gelamenteer in het Engels met Frans accent en het wisselende gebruik van Engels en Frans (het is het Eurosongfestival toch niet?) en ik vrees dat dat ook bij vele anderen het geval zal zijn in deze setting.

Op zich wel een interessant album met heel wat potentie, ik raak alleen niet over de “zang” en het Frans. Mocht jou dat wel lukken, dan kan je veel geluk hebben. Luistertip: Dust and Sun (heerlijke baslijnen).

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

  1. Uyuni’s Lullaby
  2. A Storm in Sajama
  3. Dust and Sun
  4. Rest At Firecamp
  5. Uturuncu
  6. Tierra

Line-up:

  • Flo Lemonnier – Zang, gitaar
  • Grégoire Debord – Gitaar
  • Alexandre Sara-Douek – Basgitaar
  • Loïs Arnaldi – Drums, zang

Link: