Faces of Cain – Along Corpse Roads

De provincie Overijssel brengt ons Faces of Cain, geen nieuwe band maar wel ééntje die we nog niet kennen. De EP Archetype of Might bereikte ons wel twee jaar geleden, maar het is nu pas dat de heren en dame een full-length voorleggen waar we eens voor kunnen gaan zitten. Drie kwartier vol eigenzinnige melodische death metal uit eigen potgrond.

faces

Je mag er gerust de term doomdeath opplakken. Het tempo wordt nergens opgeschroefd dat we echt kunnen spreken van agressie, maar het geheel sleept hier en daar wel lekker weg. Enerzijds bezit de muziek van deze landgenoten wat fijne momenten, zoals de huppelpassages in de drums en de erg nostalgische synthgolven die op het slepende laagje blackdeath gelegd worden. De cleane stukken van zanger Michiel klinken lekker bezwerend, maar met de screams klinkt het allemaal wat minder overtuigend.

 

Het is natuurlijk wat het is, Along Corpse Roads is duidelijk een product dat nog een krachtige productie mist en waar de wisselwerking tussen romantische synthdeath en oldschool blackdeathuithalen nog wat rammelig klinkt. Nog geen aanrader, maar als de band het vocale richt op de cleane stijl die gehanteerd wordt en het geheel wat pakkender klinkt (inclusief productie), dan komt dit wel goed.

faces

Label: 

Eigen beheer, 2016

Tracklisting: 

 1. Tzaddi
 2. The Maned Oracle
 3. Jenny Greenteeth
 4. Slain at the Vernal Equinox; The Hanging God
 5. Tempest (The Footsteps of the Fool)
 6. Art
 7. Along Corpse Roads
 8. Glittering Depths

Line-up: 

 • Chris Nijboer – Drums
 • Arjen Booy – Gitaar
 • Harmen Voortman – Synth
 • Michiel van Schooten – Zang
 • Edward Wuite – Gitaar
 • Marieke Schoutens – Bas

Links: 

Score: 

70/100