Eyes Of The Living – War On Dead – More Dead

In 2017 kwam de Amerikaanse band Eyes Of The Living met het album War On Dead. Het album heeft de archieven van onze site niet gehaald, wat betekent dat ofwel het album destijds niet interessant genoeg werd geacht, of het album simpelweg onze redactie helemaal niet gehaald heeft. Omdat elke band zijn werk natuurlijk door ons besproken wil hebben (of simpelweg omdat de band bij een nieuw platenlabel heeft getekend), heeft de band besloten het album nog een keer uit te brengen, nu met een kleine toevoeging in de titel. War On Dead – More Dead heeft dus precies dezelfde vijftien nummers als het origineel van twee jaar geleden.

Eyes Of The Living brengt ons dik een uur aan typische Amerikaanse thrash met, volgens de band zelf, een commercieel randje. De zang is lekker schreeuwerig en de muziek is duidelijk beukend en ligt in het verlengde van bands als Anthrax en Testament. De nummers komen nogal druk over en soms klinkt het alsof de band en de zanger niet helemaal hetzelfde nummer spelen. De zanglijnen passen dan niet goed in de fundering die door de drums worden gelegd. Verder zijn de nummers niet van een zodanig hoge kwaliteit dat de band de aandacht een uur lang weet vast te houden. Gevolg is dat ik me uiteindelijk door War On Dead – More Dead heen heb moeten worstelen, nog erger dan Rick Grimes zich door een horde walkers moest zien te worstelen in een van de eerste afleveringen van The Walking Dead.

Individueel komen de bandleden best goed uit de verf. Als geheel slaan ze wat mij betreft de plank net mis. Dit, in combinatie met de te lange speelduur, zorgt voor een lage score voor War On Dead – More Dead. Fans van de band zullen dit album al in huis hebben. Opnieuw uitbrengen was wat mij betreft dus niet echt nodig geweest, hoewel het wel een slimme zet lijkt om de titel van het album een beetje aan te passen. Zo lijkt het op het eerste gezicht een nieuw album natuurlijk.

Score:

65/100

Label:

Pavement Entertainment, 2019

Tracklisting:

 1. Count the Days
 2. Run for Your Life
 3. Infected
 4. Hell on Earth
 5. Interlude (Aftermath)
 6. Chemical Bath
 7. Stench of Death
 8. Pull the Trigger
 9. Interlude (They Got Rick)
 10. I Am Alone
 11. War on Dead
 12. What Is Left for the Dead
 13. Survival
 14. Dawn
 15. Outro (Contamination)

Line-up:

 • Tim Swisher – Zang, gitaar
 • Chris Moore – Basgitaar
 • Mike Straiton – Gitaar
 • Cliff Fritts – Drums

Links: