Exhumed – Horror

Sinds hun reünie in 2010 maakten de goorlappen van Exhumed indruk met agressieve, maar verbazend melodische platen. Vooral Necrocracy was opmerkelijk catchy, zonder dat de Amerikanen aan hun grindroots verzaakten. Twee jaar na Death Revenge maakt Exhumed op Horror duidelijk dat grindcore nog steeds hun grote liefde is.

Vijftien nummers, 26 minuten muziek, dan heb je met grindcore vandoen. Op Horror gaat de voet niet van het gaspedaal, elk nummer gaat van start aan 200 kilometer per uur en eindigt aan 200 kilometer per uur. Volle gas vooruit en nu en dan een dikke solo ertussen, meer moet dat niet zijn. Chaotisch is het niet, de muziek van Exhumed is nog steeds sterk doorspekt met death metal, wat ook in het vocale werk goed tot uiting komt. De zang van Ross Sewage en Matt Harvey geeft Exhumed een beetje een old school touch. De twee wisselen  grunts en hogere screams af en zijn een uitstekende tandem.

Strakke grindcore, het klinkt een beetje contradictorisch, maar ondanks de fun en de gore valt op hoe volwassen Exhumed klinkt. Hun relatief eenvoudige formule is tot in de puntjes verzorgd en dat maakt van Horror een absolute topper voor wie het graag kort en krachtig heeft. Het nadeel is zoals wel vaker dat alle nummers nogal sterk op elkaar gaan lijken en een echte ‘hit’ ontbreekt.

P.S.: wie denkt dat het te serieus zou zijn verwijs ik graag door naar Utter Mutilation of your Corpse, dat met zes seconden de prijs wint voor het kortste nummer van de plaat. Grindcore will be grindcore.

Score:

82/100

Label:

Relapse Records, 2019

Tracklisting:

 1. Unsound
 2. Ravenous Cadavers
 3. Scream Out in Fright
 4. The Red Death
 5. Utter Mutilation of Your Corpse
 6. Slaughter Maniac
 7. Ripping Death
 8. Clawing
 9. Naked, Screaming and Covered in Blood
 10. Playing with Fear
 11. Dead Meat
 12. Rabid
 13. In the Mouth of Hell
 14. Shattered Sanity
 15. Re-Animated

Line-up:

 • Matt Harvey – vocalen, gitaar
 • Ross Sewage – vocalen, bas
 • Mike Hamilton – drums
 • Sebastian Philips – gitaar

Links: