Every Mother’s Nightmare – Grind

Je krijgt als redacteur weleens een album toegestuurd waarbij je jezelf afvraagt of je hier nou te maken hebt met een nieuw album, of een her-uitgave. Grind van Every Mother’s Nightmare is zo een album. De hoes ziet eruit alsof het in de jaren negentig al helemaal fout was en de muziek zou zomaar eind tachtiger jaren gemaakt kunnen zijn. Echter, dit album blijkt toch echt nieuw te zijn.

Men neme de muziek van Mötley Crüe, voeg daar de zang van Alice Cooper bij en je zit al aardig in de goede richting om Grind te creëren. Krachtige maar toch erg catchy deuntjes, voorzien van een erg volle productie. Opener Loco Crazy zit inmiddels al enkele dagen in mijn hoofd en is erg moeilijk kwijt te raken. Het is dan weliswaar het meest aanstekelijke nummer op Grind, maar dat zegt meer over Loco Crazy dan over de rest.

Heb je zin in drie kwartier lekker no-nonsense rock ‘n roll met het risico dat je de komende dagen met een liedje in je hoofd blijft zitten, dan is dit nieuwe werk van Every Mother’s Nightmare zeker de moeite waard om eens uit te proberen. Origineel is het allemaal niet, lekker wel.

Score:

75/100

Label:

HighVolMusic, 2017

Tracklist:

 1. Loco Crazy
 2. Snake
 3. Upper Hand
 4. Blown Away
 5. Sacred Circle
 6. Days Are Through
 7. Stand Up
 8. Swing
 9. Closet (Live)
 10. Walls (Live)
 11. Push (Live)

Line-Up:

 • Rick Ruhl – Zang
 • Lonnie Hammer – Drums
 • Travis “Gunner” Butler – Gitaar
 • Troy Fleming – Bas
 • John Guttery – Gitaar

Links:

Bewaren