Eternal Reign – Forbidden Path

Eternal Reign – Forbidden Path
LMP/SPV, 2005

Eternal Reign is een uit Bremen afkomstige Power Metal band, die met Forbidden Path toe is aan zijn tweede album. Opgericht als Perfect Crime moet men vlak voor het uitbrengen van hun debuut omwille van juridische redenen de bandnaam wijzigen, waarna in 2002 via TTS Media Music het debuut Crimes Of Passion uitkomt.

Nu, drie jaar later, is dan de opvolger Forbidden Path via LMP op de markt losgelaten en wat als eerste opvalt is het on-Duitse geluid van het schijfje, wat op zich al een pluim waard is. Niks geen Helloween/Gamma Ray-achtige deuntjes, maar een stoere, aan Judas Priest, Metal Church en
aanverwante bands refererende sound knalt vanaf de instrumentale opener Gates To Infinity uit je speakers. Ook de naam van landgenoten Messiah’s Kiss spookt, vooral vanwege het droge gitaargeluid, voortdurend door mijn gedachten. Door het gebruik van keyboards weet men echter een lichte progressieve draai aan het materiaal te geven. Brengt men dan ook dezelfde kwalitatief hoogstaande metal als voornoemde bands? Niet helemaal, daarvoor zijn de nummers allemaal net iets te gewoontjes, terwijl zanger Dirk Stühmer’s stem net niet speciaal genoeg is om het geheel naar grotere hoogtes te tillen.

Een internationale doorbraak zullen onze Noord-Duitse vrienden met Forbidden Path niet weten te bewerkstelligen, daarvoor heb ik te weinig echte memorabele nummers kunnen ontdekken. Daartegenover staat dat de heren ook op geen enkel zwak nummer te betrappen zijn. Kortom, gewoon een lekker plaatje, niets meer, niets minder.

Tracklist:
Eternal Reign – Forbidden Path

 1. Gate To Infinity (Instrumental)
 2. Light The Light
 3. Into My Own Hands
 4. Les Rêves En Plastique
 5. The Final Call
 6. Edge Of The World
 7. Forbidden Path
 8. Losing Ground
 9. Set The Sails
 10. Nightstalker
 11. Ten Seconds In

Line-up:

 • Dirk Stühmer – Vocals
 • Torsten Fünfhaus – Guitars
 • Michael Sebastian – Guitars
 • Jörg Hassel – Bass
 • André Genuit – Drums
 • Björn Meyer – Keyboards

Links: