Eternal Drak – Interdimensional War Of Satan

Er worden wekelijks veel nieuwe releases aangeboden bij Zware Metalen. Bij de verdeling daarvan probeert elk van mijn collega’s keuzes te maken. Soms op basis van het genre wat je ligt, soms op basis van de (on)bekendheid van de band, en soms op basis van het feit dat je eerder een recensie van deze band hebt geschreven. In het geval van Eternal Drak (geen typefout, het is echt drak en niet dark…) was dat de omschrijving dat het voor fans van Immortal, Kreator en Watain zou zijn. Twee boegbeelden van black- en een van het thrashgenre. Dat moet wel goed zijn.

Groot is dan ook mijn verbazing (en nog groter de teleurstelling) wanneer The Ambition Of Satan begint met een ronduit zwakke riff, saaie zanglijnen en halverwege een vertraging die uit het niets komt en werkelijk kan noch wal raakt. Misschien een eenmalige misser? Helaas niet! Proud Of My Creation is al even saai, inclusief matig solootje. Whisper wordt gestart met een flauwe thrashriff die wordt afgewisseld met een flard black en weer zo’n vertraging die totaal uit het niets komt. Dan is inmiddels duidelijk: Eternal Drak slaat op deze release de plank behoorlijk mis.

Met genoemde muzikale voorbeelden heeft het qua kwaliteit weinig te maken en ook op de afdeling brutaliteit schiet het tekort. Ik heb precies nul keer aan Kreator moeten denken bij het beluisteren van Interdimensional War Of Satan en Immortal en Watain zijn duidelijk te hoog gegrepen wat ambitie betreft. Eigenlijk heb ik me ronduit verveeld bij het beluisteren van dit ding. Misschien lagen de verwachtingen wel wat te hoog doordat er namen van invloeden werden genoemd in de bijgeleverde bio. Lekker laten liggen deze release.

Label:

Eigen beheer, 2023

Tracklisting:

  1. The Ambition Of Satan
  2. Proud Of My Creation
  3. Whispers
  4. Interdimensional War
  5. Contra Viento (Re-Recorded)

Line-up:

  • Andres Drakar – Zang, Gitaar
  • Juan Francisco Avella – Drums

Links: