Eteritus – Following The Ancient Path

Tijdens de eerste luisterbeurt wist ik het zeker: Eteritus komt uit Zweden. Alle indicatoren waren daarvoor aanwezig: het gruizige gitaargeluid (de HM2 blijft onovertroffen), de diepe aan Entombed refererende grunt (inclusief echo), de opbouw van de nummers en de riffs in het bijzonder. Groot was dan ook mijn verbazing dat we hier te maken hebben met een Poolse band. Hoe dan ook, Following The Ancient Path is de eerste volledige cd van dit kwartet.

De death metal die wordt geproduceerd klinkt erg old school. De sound heeft haar wortels diep in de death metal van begin jaren ’90 en klinkt dus weinig origineel. Daar zit ook het grootste manco wat mij betreft. We hebben het allemaal al veel vaker gehoord. Niet dat de nummers op zich slecht zijn, de componisten van het werk weten een negental degelijke deathmetalnummers in elkaar te draaien die bij vlagen lekker beuken. Vooral wanneer het tempo iets omlaag gaat, gaat de spanning omhoog. Het ontbreekt Eteritus helaas aan te weinig eigen smoel en dat zorgt ervoor dat het gros van de nummers het ene oor ingaan en het andere weer uit.

Op zich is het niet erg dat er na een debuutcd nog verbetermogelijkheden zijn. Het is niet iedereen gegeven om met een klassieker te debuteren. Het is te hopen dat Eteritus de toekomst gebruikt om meer eigenheid ten toon te spreiden. Tot die tijd wordt het een plek in de middenmoot.

eteritus-480

Label:
Godz ov War Productions

Tracklisting:

 1. Intro
 2. Biocentric
 3. Hellish Imagery
 4. The Unliving Thing
 5. Eye Of The Storm
 6. Incinerator
 7. Somber Mind
 8. End Of Life
 9. Mortal Prophecy

Line-up:

 • Liam Tailor – Vocalen
 • Zima – Gitaar
 • Greg – Basgitaar
 • Nitro – Drums

Links:

Score: 70/100