Escape The Fate – Chemical Warfare

Uit Las Vegas, Nevada komt dit viertal Escape The Fate. Better Noise Music toch een redelijk dikke vis, brengt de plaat uit. Dit label kennen we van All That Remains, Five Finger Death Punch, In Flames en Papa Roach. Dan is het ook meteen duidelijk in welk straatje we deze vier muzikanten moeten plaatsen, ook de muziek die ze maken. De heren hebben niemand minder dan John Feldmann bereid gevonden om deze zevende studio plaat genaamd Chemical Warfare van een topproductie te voorzien. Feldmann? Ja die! Die ook 5 Seconds Of Summer van een fatsoenlijk geluid voorzag, knap toch! Dan heb je het keihard voor mekaar.

Twaalf nummers staan er op deze langspeler en vaak vind ik dat te veel. Doch de speelduur van deze nummers overstijgt maar met moeite de drie minuten. Is dat ook weer meteen duidelijk. De band gaat van start met Lightning Strike. Een up-tempo blije starter die het vooral moet hebben van een eerder catchy refrein. En ja hoor, je zit direct op de toxische wolk die de band lanceert. Lekker meezingbare rock met een core jasje, zo zou ik de stijl omschrijven. De heer Mabbit heeft een aangenaam stemgeluid en doet me in de verte wat denken aan Tilian Pearson van Dance Gavin Dance Of Patty Walters van As It IsInvincible is zo niet nog pakkender, hier horen we ook voorzichtig wat stevige screams en een teder koor. Knap ook hoe hier de strijkers geïntegreerd worden.

Het begin van Unbreakable is wat te poppy en doet je wenkbrauwen wat fronsen ook de verdere uitwerking levert mij zo toch een buikpijntje op. Gelukkig is de chemische wolk van het nummer Chemical Warfare aangenamer om te ruiken. En wat gebeurt er verder nog op deze plaat? Hier en daar wat verstopte electro-ondersteunde ballads zoals Erase You en Walk On. Opgemengd met nog wat stevige meezingbare melodische stampers als daar zijn Not My Problem en Demons.

Dit zal niet spek voor ieders bek zijn. Nu niet iedereen gaat naar dezelfde slager of bakker, evenmin eten we allemaal druiven, peren of appelsienen. Het is maar hoe je het bekijkt. Escape The Fate heeft met Chemical Warfare weer een meezingbare degelijke plaat afgeleverd. Voor fans van As It Is en Dead By April.

Score:

70/100

Label:

Better Noise Music, 2021

Tracklisting:

 1. Lightning Strike
 2. Invincible
 3. Unbreakable
 4. Chemical Warfare
 5. Erase You
 6. Not My Problem
 7. Burn The Bridges, Dig Your Grave
 8. Demons
 9. Hand Grenade
 10. Ashes
 11. Gravity
 12. Walk On

Line-up:

 • Craig Mabbit – Zang
 • Kevin Gruft – Gitaar
 • TJ Bell – Gitaar
 • Robert Ortiz – Drum

Links: