Eradicator – Influence Denied

Eradicator is toe aan album nummer vijf . Ik had nog nooit van de band gehoord en bij Zware Metalen werd onder andere Into Oblivion (destijds ten onrechte bestempeld als het derde volledige album, terwijl er al drie voorgangers waren) besproken. Het kan betekenen dat we met zijn alleen hebben liggen slapen of dat de band in de diepste krochten van de underground actief was. Hoe dan ook ook, Influence Denied komt uit bij een wat groter label en werd in fysieke vorm naar onze burelen gestuurd.

Net als collega De Jonge destijds begin ik ook lekker fris en onbevooroordeeld aan dit album. Een schuin oog op de biografie leert dat we hier een combinatie van Bay Area en Teutoonse thrash kunnen verwachten. Betweter als ik ben hoor ik veel meer Duitse dan Amerikaanse thrash. De muziek van Eradicator heeft een hoog Destruction-gehalte. Dat zit hem vooral in het gitaarwerk en de manier waarop de woorden vaak ritmisch in de microfoon worden geblaft en omdat ze lekker vooraan in de mix staan. Verder is er voldoende gelegenheid voor de gitaristen om hun kunnen te etaleren want in elk nummer zit minstens een lekkere solo.

Influence Denied raast van het eerste tot het laatste nummer lekker door en Eradicator houdt het tempo er stevig in. Rustpuntjes worden de luisteraar nauwelijks gegund. Daardoor heb ik geen echte uitschieters kunnen ontdekken. Dit is echter wel een album wat door thrashfanaten aangeschaft kan worden omdat de kwaliteit van de muziek van een consistent hoog niveau is.

Score:

78/100

Label:

Metalville Records, 2021

Tracklisting:

 1. Driven By Illusion
 2. Hate Preach
 3. Echo Chamber
 4. Influence Denied
 5. 5-0-1
 6. Jackals To Chains
 7. Mondays For Murder
 8. Hypocrite
 9. Descent Into Darkness
 10. Anthropocene

Line-up:

 • Sebastian “Seba” Stöber – Zang, Gitaar
 • Robert “Robb” Wied – Gitaar
 • Sebastian “Zoppe” Zoppe – Basgitaar
 • Jan-Peter “Pitti” Stöber – Drums

Links: