Eradicator – Into Oblivion

Na twee eerdere albums en een EP, brengt het Duitse Eradicator nu zijn derde langspeler. Titel is deze keer Into Oblivion. Ik was nog niet bekend met de band en ook in het archief kon ik niks vinden. Lekker blanco instappen dan maar.

Moshproofed is de titel van het openingsnummer en dat knalt er gelijk lekker in. Typische jaren tachtig thrash in het verlengde van bands als Testament, Anthrax en Death Angel. Het nummer heeft een lekker refrein en een even zo fijne, zeer moshbare, riff. Doomsday, het tweede nummer, laat horen dat de band ook een goed klinkende melodie kan creëren en daar een goede song van kan maken.

De bas en de drums staan goed gemixt in de productie, die voor sommigen misschien iets te netjes zal zijn. Persoonlijk houd ik wel van zo’n helder geluid. De zang van Sebastian Stöber is redelijk typerend voor een band uit deze scene; schreeuwerig, met hier en daar wat cleane zang. Vergelijkbaar met iemand als James Hetfield op de oudere Metallica-albums.

Een tiental nummers met een gemiddelde speeltijd tussen de vier en vijf minuten treffen we op Into Oblivion. Niets hoogstaands, maar absoluut een fijn schijfje om uit je speakers te laten knallen. Toch maar eens gaan luisteren naar het andere werk van Eradicator.

Score:

80/100

Label:

Green Zone Music, 2018

Tracklist:

 1. Moshproofed
 2. Doomsday
 3. Wake up to War
 4. Overcome the Blackness
 5. Read Between the Lies
 6. Into Oblivion
 7. Decandence Remains
 8. Paint the White Flag Black
 9. Drown the Truth
 10. Weaponized

Line-Up:

 • Sebastian Zoppe – Bas
 • Jan-Peter Stöber – Drums
 • Sebastian Stöber – Gitaar, Zang
 • Robert Wied – Gitaar

Links: