Enemynside – Let The Madness Begin

Enemynside – Let the Madness Begin
Two Fat Men, 2005

Sinds 1994 bestaat er in Italië de band Enemynside. Sinds die tijd zijn er een heleboel demo’s uitgebracht maar in 2003 verscheen de debuut-cd van deze band; Let The Madness Begin. Deze wordt nu uitgebracht via Two Fat Men.

Old school in een nieuw jasje, dat zou een mooie verkoopslogan zijn voor de ze band. Het is niet erg hard en heeft veel weg van bands als Death Angel, Metallica, Dew-Scented en misschien een beetje Megadeth. Geen grunts of screams voor deze band maar gewoon een rauwe stem. Het is thrash met een dikke knipoog naar rock. De muziek is niet erg druk maar zit wel erg goed in elkaar. Alle nummers bouwen goed op en op zijn plaats zitten even melodische stukken. Solo’s komen ook goed tot zijn recht en de nummers kennen heel veel afwisseling. Daarnaast zijn ze ook erg pakkend en dat maakt het wel erg verleidelijk met je haar te gaan schudden.

Echter wordt bij ieder nummer hetzelfde kunstje toegepast, hetgeen de luisteraar het idee geeft dat hij alweer naar hetzelfde nummer zit te luisteren. Al is het nummer Peace Of Mud wel een uitzondering op deze regel. De productie is goed verzorgd, gelukkig klinkt het niet gladgestreken maar zit er juist nog een rauwe klank in de muziek. De muziek van deze band is erg sterk, maar wil het echt iets worden dan zal er in de cd iets meer variatie moeten komen.

Tracklist:

 1. Enemy Inside
  Suddenly Mad
 2. Bad Junks
 3. Ex-X-Es
 4. In Memory Free
 5. Your Enemy Inside
 6. Speed Killing
 7. Peace Of Mud
 8. Unchained
 9. Scars
 10. Hatestone

Line-up:

 • Francesco Cremisini – Zang & Gitaar
 • Matteo Bellezza- Gitaar
 • Luca Marini- Drums
 • Alberto Sempreboni – Basgitaar

Links: