Enemy of Reality – Arakhne

Met Arakhne brengt de Griekse band Enemy of Reality haar tweede album tot leven. Opgericht in 2013 is de band nog relatief jong en vrij onbekend (bij mij in ieder geval.)

De nummers zijn zoals je van een symphonic metalband mag verwachten: veel bombarie op een keyboard, snelle drums en een gitaarsolo voor elk nummer. De zangeres/sopraan Iliana Tsakiraki heeft een indrukwekkende stem die helaas af en toe door de muziek word weg geduwd. Dit heeft tot gevolg dat haar zang niet helemaal goed tot zijn recht komt. Muzikaal zitten de nummers goed in elkaar en vormen een mooi geheel wat zeker niet slecht klinkt. Dat mag je natuurlijk ook verwachten met de lineup van deze band.

Zo nu en dan een kleine grunt en wat cleane zang erdoor heen, dit heeft voor mij geen toevoegende waarde en had er ook wel uit gekund. Wat dan wel weer leuk klinkt zijn de koren op de achtergrond van Afraid no More en I Spare You. Dat geeft deze nummers nog net even een beetje extra drama mee. Verder een zijn er niet veel verrassingen te vinden op het album. Klinkt allemaal goed, maar weinig bijzonders

Score:65/100

Label:

F.Y.B. Records, 2016

Tracklist:

 1. Martyr
 2. Reflected
 3. Weakness Lies Within
 4. Time Immemorial
 5. Nouthetisis
 6. Afraid no More
 7. Showdown
 8. The Taste of Defeat
 9. In Hiding
 10. A Gift of Curse

Line-up

 • Thanos – Bass
 • Philip Stone – Drums
 • Steelianos Amoiridis – Gitaar
 • Iliana Tsakiraki – Zang
 • Leonidas Diamanttopoulos – Keyboard

Links: