End Of The Dream – Until You Break

Until You Break is het tweede album van de Nederlandse female fronted metalband End Of The Dream. In 2015 bracht de band in eigen beheer All I Am uit dat indertijd prima reviews kreeg, onder andere op Zware Metalen.

Muzikaal is het nieuwe album een logisch vervolg op het debuut. Net als bij het eerste album is Armen Shamelian verantwoordelijk voor het schrijven van alle nummers en is Joost van den Broek verantwoordelijk voor de productie van dit album.

Na mijn promo-exemplaar een aantal keren goed te hebben beluisterd blijf ik verdeeld over het album. De band klinkt professioneel, heeft met Micky Huijsmans een uitstekende zangeres en ook instrumentaal weet de band te overtuigen. De nummers zijn ook prima, maar…

Na een paar nummers ben ik wel uitgeluisterd en voelt het verder afluisteren van het 55 minuten durende album als een taak die volbracht moet worden. Over de gehele linie bedient de band zich elk nummer redelijk van dezelfde aanpak, de zanglijnen van Mickey zijn voorspelbaar en het geluid is nergens onderscheidend.

Wat End Of A Dream laat horen is door diverse band in het genre al gedaan. Dat hoeft op zichzelf niet erg te zijn aangezien er in elk genre maar een aantal vernieuwers zijn en het gros van bands daarop varieert. End Of A Dream slaagt er echter niet genoeg in om een eigen identiteit aan de muziek te geven. En dat is jammer, aangezien de band zeker potentie laat horen.

Score:

65/100

Label:

Painted Bass Records, 2017

Tracklisting:

 1. Until You Break
 2. Who Do You Think You Are
 3. Erase Me
 4. Wakeless
 5. The Heart in Me
 6. I am Nothing
 7. Defile
 8. From Your Sky
 9. In My Hands
 10. Your Poison
 11. The Light

Line-up:

 • Armen Shamelian – gitaar, keyboards
 • Mickey Huijsmans – zang
 • Robin van Ekeren – gitaar
 • Tim van den Hooven – bas
 • Pim Geraets – drums

Links:

Geef een reactie