Emmure – Hindsight

Dit Hindsight is alweer het zevende album van deze metalcore-helden uit de USA, regio New York. De troepen die nog steeds aangevoerd worden door frontman en brulboei Frankie Palmieri zijn er in geslaagd om maar liefst dertien nieuwe songs te schrijven. De laatste release dateert alweer van 2017 en kreeg de titel Look At Yourself mee. Deze plaat werd toen vakkundig gefileerd door collega Migom, die er geen proper woord over geschreven kreeg.

Veel lijkt er in vergelijking met deze vorige plaat niet veranderd te zijn. Scream, grunt, rap – vocalen in de stijl van Limp Bizkit en vrienden, grooves, hooks, multipele breakdowns en beukende baslijnen. Dit alles wordt vervolgens niet al te vrolijk opgemixt met een amalgaam aan geluidseffecten al dan niet afkomstig van de bekende draaitafel. Alzo zit je snel aan dertien nummers natuurlijk. Veel onderscheid, veel variatie tussen de nummers hoor ik niet. En dat maakt het luisteren naar deze nieuwe plaat niet echt een pretje. Gelukkig duren de nummers vaak net niet meer dan twee à drie minuten.

Ik raak echter al snel afgeleid en stel me de vraag wat het weer hier buiten is. Schijnt de zon, is het warm? Of regent het? Moet ik een jas of trui aandoen als ik straks naar buiten ga? Het ziet er toch naar uit van niet of vergis ik me? O ja, het is een review en geen weerbericht dat mijn vestimentaire keuze al dan niet dient te ondersteunen. Om maar te zeggen dat er op deze Hindsight bitter weinig interessants staat. Misschien wel te vermelden: de stevige stamper Gypsy Disco en het daaropvolgende I’ve Scene God, al is het maar voor de spitsvondigheid in de songtitel.

Als besluit? Ik doe geen trui aan, het is te warm buiten. O ja, de plaat van Emmure? Overslaan.

Score:

40/100

Label:

SharpTone records, 2020

Tracklisting:

 1. (F)inally (U)nderstanding (N)othing
 2. Trash Folder
 3. Pig’s Ear
 4. Gypsy Disco
 5. I’v Scene God
 6. Persona Non Grata
 7. Thunder Mouth
 8. Pan’s Dream
 9. 203
 10. Informal Butterflies
 11. Action
 12. Bastard Ritual
 13. Uncontrolable Descent

Line-up:

 • Frankie Palmieri – Zang
 • Joshua Travis – Gitaar
 • Josh Miller – Drum
 • Nicholas Pyatt – Bas

Links: