Emmure – Look At Yourself

Een wijze raad voor recensenten van platen die buiten hun comfortzone treden en een plaat bespreken uit een genre dat ze niet kennen is: probeer te kijken naar objectieve factoren. Wel, ik moet eerlijk toegeven dat ik geen fan ben van core-bands als Emmure, maar ik zou in alle objectiviteit willen stellen dat Look At Yourself een kutplaat is.
Er wordt door de gemiddelde metalhead neergekeken op dit soort bands en de kinderen die plots met t-shirts van Emmure of A Day to Remember op Graspop opduiken. Alles aan deze plaat klinkt gemaakt om geconsumeerd te worden door pubers die op zoek zijn naar breakdowns en geroep. Breakdowns en grunts worden gecombineerd met irritante gitaareffecten en onuitstaanbaar ‘gerap’. Dat maakt van de meeste nummers een wisselvallige en onduidelijke brij die het moeilijk maakt om je te concentreren op de muziek. Er zijn weinig dingen die mij als objectieve luisteraar kunnen overtuigen: de nummers zijn irritant, er zijn weinig interessante hooks, solo’s of refreinen die je bijblijven. Integendeel, ik heb tijdens het beluisteren van Look At Yourself meermaals zin gekregen om mijn koptelefoon af te zetten en te stoppen met luisteren. De volledig nieuwe line-up die zanger Frankie Palmeri rond zich heeft verzameld, is duidelijk geen succes geworden.
Diversiteit is een mooi gegeven, maar dit experiment om mijn muzikale grenzen te verleggen, is niet geslaagd. Mijn excuses aan de Emmure-fans die er van overtuigd zijn dat dit een wereldplaat is, maar ik zie het gewoon niet. Als gemiddelde metalhead blijf ik gewoon neerkijken op de kindjes die op Graspop met een Emmure-shirt rondlopen.
#sorrynotsorry

Score:

40/100

Label:

Nuclear Blast, 2017

Tracklisting:

 1. You Asked for It
 2. Shinjuku Masterlord
 3. Smokey
 4. Natural Born Killer
 5. Flag of the Beast
 6. Ice Man Confessions
 7. Russian Hotel Aftermath
 8. Call Me Ninib
 9. Major Key Alert
 10. Turtle in a Hare Machine
 11. Torch
 12. Derelict
 13. Gucci Prison

Line-up:

 • Frankie Palmeri – Vocalen
 • Josh Travis – Gitaar
 • Phil Lockett – Bas
 • Josh Miller – Drums

Links:

Geef een reactie